26 / 04 / 2024

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü hizmet binasının inşaatı TBMM'de!

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü hizmet binasının inşaatı TBMM'de!

Eti Maden İşletmelerinin Genel Müdürlüğünün hizmet binasının inşa süreci meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Eti Maden İşletmelerinin Genel Müdürlüğünün hizmet binasının inşa sürecine ilişkin soru önergesi verdi. Yavuzyılmaz, sorusunun Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Yavuzyılmaz, ''Aşağıdaki sorularımın Enerji Bakanı Fatih Dönmez tarafından Anayasanın 98'inci, Meclis İçtüzüğünün 96'inci ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını saygıyla arz ederim'' diye konuştu.

Yavuzyılmaz, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Ankara'nın merkezinde bulunan Eti Maden Genel Müdürlüğü Hizmet Binası, 2012 yılında boşaltılarak daha uzak bir semtte bulunan bir başka binaya taşınmıştır. Kendi binasından ayrılarak kiraya çıkan Eti Madenin yeni binasının ikmal işi ise  TOKİ  ile yüklenici firmalar tarafından yapacaktır. Ancak önergenin hazırlanma tarihi itibariyle aradan geçen 444 günde Eti Maden halen yeni binasına kavuşamamıştır.''

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü hizmet binasının inşaatı TBMM de!

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın soruları:
1. Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Hizmet binasının inşa durumu nedir? Binanın tamamlanma oranı ne kadardır? 

2. İnşaatın gecikme nedenleri nelerdir? İnşaat ne zaman bitecektir? 

3. Süresi içinde bitiremeyen bina ikmal işi için TOKİ ve yüklenici firmaya bir cezai müeyyide uygulanmış mıdır? 

4. 2012 yılından bu yana kiracı olarak çıkılan binaya ne kadar kira ödemesi gerçekleşmiştir? Binanın mevcut aylık kirası ne kadardır? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com
 


Geri Dön