19 / 03 / 2024

Etiler metro inşaatı başladı, emlak fiyatları tavan yaptı!

Etiler metro inşaatı başladı, emlak fiyatları tavan yaptı!

Levent – Etiler – Rumelihisarüstü metro inşaatı başladı. Levent – Rumelihisarüstü arasındaki ulaşım mesafesini 5 dakikaya indirecek Etiler metro inşaatı, bölgedeki emlak fiyatlarını şimdiden uçurdu...



Levent – Rumelihisarüstü arasına yapılacak metro inşaatı çalışmaları start aldı. Etiler'de başlanan metro inşaatının tamamlanmasıyla iki bölge arasında yaşanan trafik yoğunluğunun azaltılması hedefleniyor. Etiler metro inşaatı 2015 yılında bitirilerek, hizmete açılacak. 


Toplamda 3 bin 320 metre uzunluğunda olacak metro hattının maliyeti 95 milyon euroyu bulacak. 4 dakikada bir seferlerin düzenleneği metro hattıyla Levent ile Rumelihisarüstü arasındaki mesafe de 5 dakikaya inecek. 


Levent – Rumelihisarüstü metro hattı durakları ise şöyle; 

- Levent metro istasyonu

- Uygulama oteli metro istasyonu

- Etiler 1 metro istasyonu

- Etiler 2 metro istasyonu

- Hisarüstü metro istasyonu 


Metro hattı emlak fiyatlarını yüzde 30 artırdı 

Etiler'de ilk kazmanın vurulmasıyla başlayan metro inşaatı, bölgedeki fiyatları da artırıyor. Fiyat yükselişinin metro hattının yapılacağı söylentilerinin çıkmasıyla başladığını söyleyen RE/MAX Park'tan Gayrimenkul Danışmanı Bili Markuz, “Etiler'de özellikle son 8 aydır fiyatlar tırmanışta. Metro inşaatının başlayacağı söylentileri çıktığından bu yana bölgede satılık konut fiyatlarında yüzde 30 oranlarında artışlar yaşandı. Şu an Etiler'de satılık daire fiyatları 300 bin TL ile 1.5 milyon dolar aralığında değişiyor” dedi. 


Kiralıklarda yüzde 25 artış var

Satılık konut fiyatlarında gördükleri yükselişin kiralık konutlarda da yaşandığını anlatan Bili Markuz, “Şu an Etiler'de kiralık daire fiyatları 2 bin TL ile 5 bin TL arasında seyrediyor. Metro hattı söylentileri kiralık emlak fiyatlarını bugüne kadar yüzde 25 oranında artırdı” dedi. 


Yüzde 30 daha artış bekliyoruz 

Levent ile Rumelihisarüstü bölgelerinin arasında yoğun bir trafik probleminin yaşandığını ve yapılacak metro hattıyla bu yoğunluğun azalacağını sözlerine ekleyen Markuz, “Ayrıca metro hattı Etiler'in emlak fiyatlarını da tırmanışa geçirdi. İnşaat tamamlandığında bu artışların üstüne bir yüzde 30'luk daha artışın ekleneceğini öngörüyoruz” değerlendirmesinde bulundu. 


Etiler İstanbul'un ilk konut sitelerine ev sahipliği yapıyor 

Etiler tarihinde İstanbul'un ilk konut sitelerinin yükseldiği bir bölge. Beşiktaş ilçesine bağlı bir mahalle olan Etiler, 1950'li yıllarda subay kooperatifleriyle birlikte gelişim sürecine girdi. 1954'de Etiler Yapı Kooperatif tarafından yapılan villa inşaatıyla da vilları ile tanınan bir bölge haline geldi. 


İlerleyen yıllarda lüks konseptli konutların sayısında artış yaşanan bölge 1980 – 1990 arası bugünkü konumuna ulaştı. Bu gelişmelerine paralel olarak bölgede lüks restoranlar, pahalı dükkanlar ve AVM'ler yükselmeye başladı. 


Günümüzde yeni yapılanmalarla büyümeye devam eden Etiler'de eğitim kurumları da ağırlıkta. Boğaziçi Üniversitesi ve üniversitenin arşiv gibi birimleri, İstanbul Üniversitesi, Özel Yıldız Koleji, Anadolu Meslek Lisesi, özel okullar gibi kuruluşlar bölgede yer alıyor. 


Etiler'de bulunan yeni konut projeleri


Etiler metro inşaatı başladı, emlak fiyatları tavan yaptı!


Etiler Akasya 

Keten İnşaat imzası taşıyan Etiler Akasya projesi 13 konuttan oluşuyor. 1+1 ve 2+1 dairelerin bulunduğu projenin maliyeti 12 milyon dolar. 540 bin TL'den başlayan Etiler Akasya'nın yapımına Kasım 2012'de başlandı. 


Etiler metro inşaatı başladı, emlak fiyatları tavan yaptı!


Şeker Vadi

Etiler'de konumlu bir başka yeni konut projesi de Şeker Vadi Konakları. Beyaz İnşaat tarafından hayat verilen proje 49 konuttan oluşuyor. 3 bin 400 metrekarelik alanı kapsayan Şeker Vadi 4 blok halinde yükseliyor. Projede fiyatlar 1 milyon 150 bin dolar seviyesinde. 


Etiler metro inşaatı başladı, emlak fiyatları tavan yaptı!


Savoy Ulus Evleri  

26 bin metrekarelik alan üzerinde yükselen Savoy Ulus Evleri ise 26 bloktan meydana geliyor. 301 konutlu projede 2+1, 3+1, 4+1, 4.5+1 ve 5+1 daire seçenekleri yer alıyor. Çarmıklı ve Saruhan İnşaat ortaklığıyla hayat bulan Savoy Ulus Evleri'nde fiyatlar 880 bin dolardan başlıyor, 3 milyon 500 bin dolara kadar çıkıyor. 


 Etiler metro inşaatı başladı, emlak fiyatları tavan yaptı!


Nisbetiye 10 

ARB İnşaat Ortaklığı'nın projesi Nisbetiye 10 Rezidans 92 konuttan meydana geliyor. Ekim 2013'de teslimlerin gerçekleştirileceği projede 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri mevcut. Nisbetiye 10'da fiyatlar 816 bin dolardan başlıyor.



Şebnem BER/Emlakkulisi.com 


Geri Dön