24 / 04 / 2024

Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisine ne yapılacak?

Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisine ne yapılacak?

KİPTAŞ’ın Genel Müdürü İsmet Yıldırım, 4 Nisan'da satın aldıkları Etiler Polis Meslek Yüksekokulu'na AVM yapmayacaklarını açıkladı. 



İSTANBUL Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı, Etiler’deki toplam 31 bin 885 metrekare büyüklüğündeki Polis Meslek Yüksekokulu arazisini 4 Nidan'da satışa çıkarmıştı. Araziyi İBB'nin iştirak şirketi KİPTAŞ kazanmıştı. KİPTAŞ ihaleyi 2,6 milyar lira gelir hedefiyle kazandı.

AVM olmayacak

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre, KİPTAŞ’ın Genel Müdürü İsmet Yıldırım satın aldıkları araziye ne yapacaklarını açıkladı. Yıldırım, bölgenin bir alışveriş merkezine dönüştürülmeyeceğini, projenin çevre ile uyumlu olacağını söyledi.

Hedef 3 milyar lira

Yıldırım, ticari alanların nasıl değerlendirileceğini de anlattı. Yıldırım, "AVM şeklinde olmaz ama cadde dükkanlarının, ofislerin olduğu karma bir proje olur. Son zamanlarda o bölgede yeni bina yok. Böylelikle projemiz orası için örnek teşkil edecektir” dedi.  İhalede 1.3 milyar lira teklif verdiklerini hatırlatan Yıldırım, bu meblağın İBB’ye verilecek idare payı olduğunu, projeden 2.6 milyar lira gelir beklediklerini söyledi. Yıldırım, “3 milyar liranın üzerinde gelir elde edilirse, idare payı ona göre artacaktır" dedi.

10 bin konut hedefte

İsmet Yıldırım 10 bin konutluk projelerinin olduğunu ifade etti. Yıldırım İstanbul’un yaşanılabilir bir kent olmaya devam etmesi için konut sayısının 15 ila 18 milyonda tutulması gerektiğini vurguladı.  


Geri Dön