19 / 04 / 2024

Etiler Polis Okulu için kapatma kararı çıktı!

Etiler Polis Okulu için kapatma kararı çıktı!

İstanbul Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu, Bakanlar Kurulu kararı ile kapatıldı. Okul, 32 bin metrekarelik bir arsa üzerinde bulunuyor. İstanbul'un en değerli bölgesinde bulunan arazi ile ilgili tartışmalar 25 Aralık yolsuzluk süreci sonrası gündeme gelmi



İstanbul'un en değerli bölgesinde bulunan arazi ile ilgili tartışmalar 25 Aralık yolsuzluk süreci sonrası gündeme gelmişti. Bakanlar Kurulu'nun dün Resmi Gazetede yayımlanan kararda şu ifadelere yer verildi: "Polis Akademisi Başkanlığfııa bağlı olarak kurulan istanbul Etiler Polis Meslek Yüksek Okulunun kapatılması; İçişleri Bakanlığı'mn 10/9/2014 tarihli ve 115967 sayılı yazısı üzerine, 25/4/2CK) 1 tarihli ve 4652 Sayılı Kanun'un 10. Maddesi'ne göre Bakanlar Kurulu'nca 22/9/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır." Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu'nun arsası riskli bölge ilan edilmişti. 32 bin metrekarelik arazi İçişleri Bakanlığı ile yapılan protokolle İstanbul Büyiikşehir Belediyesi'ne (İBB) geçmişti. Bedeli yaklaşık 430 milyon TL olarak belirlenen arazi ticaret merkezi ilan edildi. 


Tartısmlara konu oldu 


Arazi için 2.5 emsal inşaat izni verilirken yaklaşık KM) bin metrekarelik inşaat hakkı tanınmış oldu. Söz konusu alan için yükseklik serbest bırakıldı. Yeni imar planında AVM, rezidans, restoran, mağaza, otel yapımına izin verildi. Arazi ile ilgili tartışmalar ise 25 Aralık yolsuzluk süreci sonrası gündeme geldi. Arsanın, ihale yapılmadan bir şirkete verildiği iddiaları gündeme gelmişti. İstanbul Biiyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, söz konusu iddiaların doğru olmadığını, araziye ait tapuların da kendilerinde olduğunu açıklamıştı. 


Türkiye'de Yeniçağ


Geri Dön