28 / 03 / 2024

Etstur şehir otelleriyle online satışta büyüyecek!

Etstur şehir otelleriyle online satışta büyüyecek!

Etstur, ‘şehir otelciliği’ kanalını hizmet yelpazesine kattı. Etstur Online Ürün Müdürü Arzu Topuzdağ, yeni site hazırladıklarını söylerken, “5 odalı otel de, 5 yıldızlı otel de sitede yer alacak” dedi.



Online satış ve şehir otellerine yönelik çalışmalara hız veren Etstur, şehir otelleri pazarıyla misafirlerin sadece tatil planlamalarında değil, iş gezilerinde ve kısa süreli seyahatlerinde de çözüm sunmayı hedefliyor. Etstur Online Ürün Müdürü Arzu Topuzdağ, online alanda büyümeyi şehir otelleri satışıyla yapmayı planladıklarını, bu nedenle de ‘şehir otelciliğini’ Etstur’un hizmet yelpazesine eklediklerini ifade etti. Online satışta yeni bir site hazırlayacaklarını da kaydeden Topuzdağ, “5 odalı otel de, 5 yıldızlı otel de online satışta yer alacak” dedi. Topuzdağ amaçlarının her bütçeye uygun tatil seçeneğini sunmak olduğunu dile getirdi. Şehir otelciliği başlığı altında şu an 2 bin 500 otele ulaştıklarını söyleyen Topuzdağ, yakında bu yelpazeye zincir otelleri de eklemek için çalıştıklarını ifade etti. Topuzdağ ayrıca, küçük işletmelere sağlayacakları teknoloji altyapısıyla bu otellerin sorunlarına da bir nebze çözüm sunacaklarını kaydetti. Etstur Yurtiçi Turlar Direktörü Suat Özbek de, erken rezervasyonda son tarih olan 1 Haziran’a yaklaşılırken, pazarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Nisan ayı itibariyle pek çok otelde erken rezervasyonların bittiğine dikkat çeken Özbek, yine de hala istediği talebi yakalayamayan tesisler olduğunu dile getirdi. Bunun da misafirler için bir avantaj oluşturabileceğini söyleyen Özbek, “Tatil planlayanlar istedikleri otelde olamasa da, uygun fiyat yakalayabilirler” dedi. Geçen yılın mayıs ayı ile bu yılın mayıs ayını kıyaslayan Özbek, pax’ta (kişi sayısı) yüzde 50, ciroda da yüzde 60 artış sağladıklarını belirtti. Rus ve AB pazarında yaşanacak kayıplar nedeniyle turizmcilerin yüzünü yurtiçi pazara döndüğünü kaydeden Özbek, erken rezervasyonda fiyatların 2013 yılı seviyelerinde olduğunu, fiyatlarda yaklaşık yüzde 15 düşüş olduğunu kaydetti. 


‘Bütçeyi yüzde 40 artırdık’ 


Özbek, yabancı turist sayısının geçen yılın altında olacağını söyledi. Sektörün sıkıntılarının farkında olduklarını söyleyen Özbek, ana partnerlerimize gereken desteği sağlamak için bütçelerini yüzde 40 artırdıklarına dikkat çekti. Etstur olarak 2014’te yaklaşık 800 binlik pax rakamını yakaladıklarını söyleyen Özbek, bu yıl 1 milyon pax hedeflediklerini ifade etti. Özbek, bu yılki hedeflerinin yüzde 30 büyümek olduğunu belirtirken, 1 milyar TL’lik ciroyu yakalamak istediklerini sözlerine ekledi.


Seçim için tarih değiştirenler çok oldu


Suat Özbek, aralık ayında genel seçim tarihinin henüz belli olmadığı için rezervasyon yaptıranların, 7 Haziran tarihi belli olduktan sonra rezervasyonlarını ya öne ya da ileriye revize ettiklerini dile getirdi. Erken rezervasyonda temmuz ayı rezervasyonlarının yüzde 100, eylül ayındakilerin de yüzde 65 arttığını söyleyen Özbek, haziran ayı için artışınsa yüzde 11 ile sınırlı kaldığına dikkat çekti. Özbek’e göre, bunda okulların kapanışının, seçimlerin ve Ramazan ayının etkisi söz konusu. Topuz ayrıca, erken rezervasyonda Kemer, Didim ve Seferihisarı’ın öne çıktığını söyledi.



Dünya


Geri Dön