25 / 04 / 2024

Euro 16 gün sonra böyle olacak! Avrupa Merkez Bankası Başkanı'ndan açıklama geldi! Rota oluşturuldu! Acil bakın

Euro 16 gün sonra böyle olacak! Avrupa Merkez Bankası Başkanı'ndan açıklama geldi! Rota oluşturuldu! Acil bakın

Son dakika euro/TL kuru küçük ve büyük ölçekli yatırımcılar tarafından takip ediliyor. Yatırımcılar aynı zamanda euronun ne olacağını da araştırıyor. Euro 16 gün sonra böyle olacak! Avrupa Merkez Bankası Başkanı'ndan açıklama geldi! Rota oluşturuldu! Acil bakın..



AVRUPA MERKEZ BANKASI BAŞKANI AÇIKLADI!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, euro kurunun yönünü belirleyecek kritik açıklamalarda bulundu. 16 Mart'ta ECB faiz kararını açıklayacak. Karar öncesi Başkan Christine Lagarde şahin tonda açıklamalarda bulundu. 

Euro 16 gün sonra böyle olacak! Avrupa Merkez Bankası Başkanı ndan açıklama geldi! Rota oluşturuldu! Acil bakın

Konu ile ilgili detaylara göre, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, yapmış  “Enflasyon baskılarının altında yatanları göz önünde bulundurarak, mart ayındaki bir sonraki toplantımızda faiz oranlarını 50 baz puan daha artırmayı planlıyoruz” dedi. Gelen bu açıklama piyasalarda büyük yankıya neden oldu. Faizlerin artması ile euro kurunun değer kazanması bekleniyor. 

ECB Başkanı, “Uzun vadeli enflasyon beklentilerinin çoğu ölçüsü şu anda yüzde 2 civarında olsa da, bu önlemler sürekli izlemeyi garanti ediyor”  dedi.

Euro dolar paritesinin yükseleceğini söyleyen Lagarde'ın ifadelerine göre, analistler euro dolar paritesinin 1,10 seviyesini kıracağını söyledi. 

Bu seviyeninin geçilmesi ile yeni hedefin 1,12 olması bekleniyor.  Karar sonrasında euro dolar paritesinde ve euro/TL kurunda yukarı yönlü hamleler bekleniyor. Euro dolar paritesi şuanda 1,0558 bandında hareket ediyor.

Bugün euro/TL ne kadar? Euro/TL kaç lira? Euro/TL ne kadar oldu? Euro/TL bugün kaç lira? 27 Şubat 2023 euro ne kadar oldu? 27 Şubat 2023 son dakika euro/TL kuru...


Geri Dön