27 / 04 / 2024

Euro bölgesinde son dakika! Euro bugün ne kadar oldu 18 Ekim 2022?

Euro bölgesinde son dakika! Euro bugün ne kadar oldu 18 Ekim 2022?

Euro Bölgesi’nden gelen kötü ekonomik veriler Euro kurunda dikkat çeken dalgalanmaları devam ettiriyor. Euro/dolar paritesi 0.9854 ile sınırlı seviyede yükselişine devam ediyor. Peki euro/TL ne kadar?



TCMB döviz cinsinden mevduat için menkul kıymet tesis oranını yüzde 3'ten yüzde 5'e çıkardı. 2023 yılından itibaren TL mevduatı toplam içindeki payı yüzde 50'nin altındaki bankalar 7 puan ek tahvil tutacak.

Düzenleme ile önümüzdeki yıldan itibaren 7 puan ilave menkul kıymet tesisi TL mevduatın toplam mevduat içindeki payına göre gerçek ve tüzel kişi için ayrı ayrı yüzde 50 altında kalan bankalar için uygulama yapılacak.

Ayrıca 2 puan ilave menkul kıymet tesisi Türk Lirası mevduatın toplam mevduat içindeki payına göre gerçek ve tüzel kişi için ayrı ayrı yüzde 50-60 bandında kalan bankalar için uygulanması planlanıyor.


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön