19 / 04 / 2024

Euro'da tarih verildi, alabiliyorsanız alın yoksa gemi gelmemek üzere kaçacak

Euro'da tarih verildi, alabiliyorsanız alın yoksa gemi gelmemek üzere kaçacak

Avrupa Merkez Bankası cephesinde faiz artışı için en üst düzey yetkililer Temmuz ayını işaret etti. Temmuz ayında yapılacak faiz artışının ardından Euro'nun güçlenmesi bekleniyor. Euro şu sıralar ise 16.12 TL'den işlem görüyor.



Amerika Merkez Bankası'nın ardından bu sefer de Avrupa Merkez Bankası faiz artırımı için kolları sıvadı. Enflasyona karşı sert bir mücadele vermek isteyen ülkeler, çareyi faizleri artırmakta görüyor.

EN AZ İKİ İLAVE ARTIŞ

Bloomberg'e konuşan kaynaklar, temmuzda 25 baz puanlık faiz artışını değerlendiren AMB yönetim konseyinin, ocak ayından önce aynı oranda en az iki ilave faiz artışına gidebileceğini aktardılar.

Bu durum AMB üyelerinin, -%0,5 seviyesindeki mevduat faizinde bu yıl üç faiz artırımı fiyatlayan para piyasası ile aynı çizgide buluşabileceğine işaret ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön