26 / 04 / 2024

Ev alacaklara güzel haber: Kritik tapu kararı geldi!

Ev alacaklara güzel haber: Kritik tapu kararı geldi!

Yargıtay, ipotekli tapusuna ilişkin, inşaat şirketi ve bankaya karşı açtığı kişiyi davada tüketiciyi haklı gördü. Ödemenin hepsinin yapılmasına karşın tapu devri gerçekleştirilmedi. Yargıtay tarafından onanan karar benzer durumda olan birçok vatandaşı ilgilendiriyor.



Kimi inşaat firmaları ile müşterileri arasında en sık karşılaşılan problemlerin ilk sırasında devri yapılmayan tapular yer alıyor. Satışın gerçekleşmesinin ardından mali durumu kötüye giden kimi firmalar, tapu devri için müşteriyi oyalarken, bazı firmalar da satılan konutları ipotek göstererek banka kredisi almaya yöneldi. Konut sahinin ödemesini gerçekleştirmesine karşın, bir de yaşadığı evde milyonlarca TL'lik ipotek olduğunu görünce sıkıntı da içinden çıkılmaz bir duruma dönüşebiliyor. 

Ev alacaklara güzel haber: Kritik tapu kararı geldi!

ÖDEMESİNİ TAMAMLADI

Nazire A. (70), 2010 Mayıs'ta bir konut satın almak için karar verdi. Yaptığı araştırmaların ardından Büyükçekmece Mimaroba’da proje geliştiren E. İnşaat AŞ ile anlaştı. Taraflar, aralarında gayrimenkul satış sözleşmesi hazırladı. Sözleşmeye göre, Nazire A., ödemesinin yüzde 70’ini bitirdiğinde tapusunu alabilecekti. Düzenli bir şekilde ödemelerini gerçekleştiren Nazire A., belirlenen oranı geçen bir tutarı Mayıs 2013 yılında tamamladı. Nazire A., tapu devri için talepte bulundu fakat netice alamadı. 2016 Mayıs'a gelindiğinde ise N.’nin şirkete olan borcunun tamamı bitti.

 


Geri Dön