25 / 04 / 2024

Ev alacaklara 'icradan ucuz ev' fırsatı!

Ev alacaklara 'icradan ucuz ev' fırsatı!

Piyasanın altındaki fiyatlarla satışa sunulan icralık evler ev almak isteyenler için fırsat kapısı haline geldi. İşte o ilanlardan birkaçı...



İcra yöntemiyle satışa çıkarılan ev, araba, arsa, dükkan, tarla gibi bazı gayrimenkuller normal bedellerinden daha düşük fiyatlarla satışa çıkıyor. 

Belirli bir süre ilanda kalan daireler için icra ihaleleri gerçekleşiyor ve bu ihalede genelde açık artırma yöntemiyle en yüksek teklifi veren kişi icradan satılık daire alabiliyor.

Basın İlan Kurumu icra ilanlarını düzenli şekilde yayınlıyor. İcradan satışa sunulan evler ile normal evler arasında nerede ise yüzde 50 oranında büyük bir fiyat farkı bulunuyor. İcralık ve ve icralık araçlar için icra daireleri aynı usulüyle satılıyor. 

Ev alacaklara icradan ucuz ev fırsatı!

İCRALIK EV FIRSATI

İcradan satılan evler ile normal şekilde satışa sunulan evler arasındaki fiyat farkı yüzde 50'ye kadar ulaşabiliyor. İcradan ev satışı ihaleleri Basın İlan Kurumu'nda yayınlanıyor ve bu ihalelere herkes katılabiliyor.

İcradan satılık evlerde yüzde 50'lik ucuz fiyat oranı teklif toplama döneminde sona eriyor. Ancak bu süreci kaçıran vatandaşlarda en az yüzde 20 fiyat avantajı ile ev sahibi olabiliyor.

Örneğin, icradan 500 bin TL fiyatla satışa çıkarılan bir konuta bakıldığında, bu konut ihalede 300 bin TL'ye satılabiliyor. 

Ev alacaklara icradan ucuz ev fırsatı!

NAKİT ŞART

İcradan satılık evlere bankalar, ihale kazanılsa bile ihalenin feshi davasının açılabilmesi ihtimaline karşı kredi vermek istemiyor. İhaleye katılıyorsanız verdiğiniz teklifin tamamının nakit olarak bulundurulması gerekiyor.

Ev alacaklara icradan ucuz ev fırsatı!

3 YIL SATMAK YASAK

İhale usulüyle satılan evlerin ticarete konu edilmemesi amacıyla satış engeli bulunuyor. Gayrimenkullerin ticarete konu olmaması için caydırıcılık amacıyla vergi şartı yer alıyor.

Bu kapsamda icradan satın alınan konutun, ihale tarihinden itibaren 3 yıl içinde satışı yapılırsa, Gelir Vergisi Kanunu kapsamında vergi ödenmesi gerekiyor. 

Ev alacaklara icradan ucuz ev fırsatı!

10 GÜNLÜK SÜRE

İhalenin kazanılmasının ardından ihale üzerinde itiraz ya da fesh davası açılmadığı halde, 10 gün içerisinde paranın tamamının ödenmesi şartı bulunuyor.

İcra dairesinin belirtiği tapu için tapu müdürlüğüne yazı gönderilmesi gerekiyor. Eğer gayrimenkulün satışı gerçekleştirilirse, aradaki fark kadar gelir vergisi ödenmesi şart.

Ev alacaklara icradan ucuz ev fırsatı!

ŞAŞIRTAN İLANLAR

Ankara Altındağ'da uygun fiyatlı ev fırsatı
Ankara İli Altındağ ilçesi Aydyınlıkevler Mahallesi Simav Sokak 3/8 Altındağ adresinde bulunan 8 numaralı arsa paylı taşınmazın satış bedeli 310 bin TL olarak belirlendi. İmar planı 4 katlı konut alanı ayrık nizamlı konut kullanımlı olan taşınmaz ana bina betonarme karkas ve ayrık nizam yapı tarzında inşa edildi. Bina bodrum + zemin 2 normal katlı olan gayrimenkulün ihalesi 27 Nisan 2021 günü gerçekleşecek.

İlanla ilgili detaylar için tıklayın

Samsun'da kaçırılmayacak fırsat
İcradan Samsun İlkadım'da satışa çıkarılan 2+1 100 metrekare büyüklüğünde daireye ilgi büyük oldu. 7260 ada 4 parselde 982,76 metrekare arsa üzerinde kurulan dairenin satış bedeli 190 bin TL olarak belirlendi. İhale ise 20 Mayıs 2021'de düzenlenecek.

İlanla ilgili detaylar için tıklayın

Aydın Kuşadası'nda 2+1 daire icradan satılık
Aydın Kuşadası'nda bulunan 2+1 daire icradan satılığa çıkartıldı. Taşınmaz tapuda Aydın ili Kuşadası ilçesi Türkmen Mah.Hanımcamii Mevkii 398 ada 2 parsel numarasında kayıtlı 350,92 metrekare arsada kuruluyor. Arsa paylı çekme katta konumlu 8 bağımsız bölüm numaralı mesken niteliğindeki gayrimenkulün satış bedeli 268 bin TL olarak açıklandı.

İlanla ilgili detaylar için tıklayın

Ev alacaklara icradan ucuz ev fırsatı!

İcradan ev almanın avantajları!

İcralık ev krediyle satın alınır mı?

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön