26 / 04 / 2024

Ev alacaklara müjde! TOKİ Ağustos ayında başlatıyor

Ev alacaklara müjde! TOKİ Ağustos ayında başlatıyor

TOKİ, ev almak isteyenlerin imdadına koşmaya devam ediyor. Dar gelirli aileler için TOKİ’nin kampanyaları sürüyor. İşte detaylar!



TOKİ AĞUSTOS AYI KAMPANYASI

TOKİ dar gelirli ailelerin ev satın alma hayalini gerçekleştiriyor. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, sosyal konut, tarım köy uygulamaları, afet sonrası konut üretimi, millet bahçeleri, sosyal donatı ve yurt dışı uygulamaları ile tüm dünyanın örnek aldığı bir sosyal konut modelinin sunulduğu ifade etti. Başkan Bulut, dünyadaki salgın ve ekonomik krizlere rağmen son üç yılda nitelikli ve yatay mimariyi esas alan yaklaşık 213 bin konut sosyal donatının şehirlere kazandırıldığını, 137 bin konutun tesliminin yapıldığını dile getirdi.  Yıllık ortalama 50 bin olan konut ihale sayısını 2021 yılında 80 bin konuta çıkardıklarını duyuran Bulut, şu açıklamalarda bulundu;

“Halihazırda 775 şantiyede toplam 144 bin konut, diğer bina ve donatıların inşaatı sürüyor ve yaklaşık 70 bin kişiye istihdam sağlanıyor. 2021'de Türkiye genelinde ilk el konut satışlarında TOKİ'nin payı ilk defa yüzde 13,8'e yükseltilmiş, 50 bin olan yıllık konut üretim miktarı da ortalama 71 bine çıktı. Piyasadaki konut maliyetlerine bakılmaksızın halkımız için konut alımlarını kolaylaştıracak yüzde 20 ve yüzde 30'lara varan sübvanseler yapılarak yüzde 10 peşinatla başlayan, 120, 180, hatta 240 aya varan vadelerle konut sahibi olmaları sağlandı. İdaremizden taksitle konut ve iş yeri satın alan vatandaşlarımıza 22 Mart-19 Nisan tarihleri arasında indirim kampanyası düzenlenerek, borç bakiyelerini peşin kapatanlara yüzde 22 oranında indirim yapılarak vatandaşlarımızın bu konudaki taleplerine karşılık verildi."

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, 179 bin konutun dönüşümünün sağlandığını, 45 ilde 108 proje yürütüldüğünü aktaran Bulut, yaklaşık 73 bin konutun plan, proje ve inşa sürecinin devam ettiğini aktardı. Bu yıl yaklaşık 50 milyar yatırımla inşaatı devam eden 144 bin konut, 3 bin 200 iş yeri, 15 hükümet konağı, 500 köy evi ve diğer sosyal donatıların tamamlanması için çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Bulut, 220 farklı alanda yeni konut projelerinin ihalesi ve 66 bin konutun da satış sözleşmesinin yapıldığını bildirdi.

Aile destek programı kimleri kapsıyor? Aile destek programı nedir? Sosyal yardım desteği kimlere verilecek?

Asgari ücret açıklandı mı? Asgari ücret belli oldu mu? Asgari ücret ne kadar oldu?

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 29 Haziran Çarşamba 22 ayar bilezik kaç TL?

 


Geri Dön