19 / 03 / 2024

Ev alırken dikkat etmeniz gereken 5 püf nokta!

Ev alırken dikkat etmeniz gereken 5 püf nokta!

Kredi faizlerinin yüzde 1'in altına düştüğü bu dönemde konut alımları hızlandı. Ev alırken ise dikkat etmeniz gereken noktalar bulunuyor.



Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank gibi kamu bankalarının Ağustos ayı başında konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1'in altına düşürmeleri gayrimenkul sektörünü canlandırdı. Konut satışlarının hızlandığı bu dönemde vatandaşlar ev arayışına geçti.

Evinizi seçmeden önce ise tüm uygun ev seçeneklerini bir ön değerlendirmeden geçirmeniz gerekiyor. Hızlı bir ön değerlendirme için temel alabileceğiniz 5 püf nokta bulunuyor.

 

1- Bulunduğu konum

Bir evin değerini belirleyen en önemli unsurlardan biri de evin yeridir. Şehirden şehre değişmekle birlikte gelir seviyesi yüksek kesimin yaşadığı semtlerdeki konutlar orta ve alt gelir grubunun yaşadığı semtlere göre daha değerlidir.
 

2- Fiyatı

Merkezi konumda bulunması, ulaşım olanaklarının zengin olması, yeni bina olması gibi birçok etken evin fiyatını belirliyor. Sizde satın almak istediğiniz evin kira bedeline göre gerçek değerini öğrenebilirsiniz.

 

3- Büyüklüğü

Satın almak istediğiniz evin büyüklüğü fiyatını belirleyen en önemli unsurdu. Daire tipi ve metrekaresı başına fiyat belirlenir.

 

4- Bulunduğu katı

Binanın giriş katı ile en üst katı en değersiz katlardır. Bunları birinci kat izler. İkinci kattan itibaren en üst kata kadarki katlarda yer alan evler ise tercih edilir.

 

5- Ulaşım imkânları

Konut satın alırken, o konutun bulunduğu yeri yani lokasyonu büyük önem taşıyor. Konumu daha uygun ve daha düşük özellikli bir daire, daha lüks ürünlerle yapılmış daireden daha yüksek fiyatlı satılabilir ve kiralanabilir. 
 


Geri Dön