18 / 05 / 2024

Ev almak isteyenler dikkat! Konutta ‘Yüzyılın Kampanyası’ geliyor! 

Ev almak isteyenler dikkat! Konutta ‘Yüzyılın Kampanyası’ geliyor! 

Dar gelirli vatandaşlar için tarihi sosyal konut hamlesi başlatan hükümet, orta ve orta üstü gelirli vatandaşlar için de yeni bir kampanya hazırlıyor. İşte detaylar...



Dar gelirli vatandaşlar için tarihi sosyal konut hamlesi başlatan hükümet, orta ve orta üstü gelirli vatandaşlar için de yeni bir kampanya hazırlıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ortak yürüttüğü çalışmalarda artık sona gelindi.

Ev almak isteyenler dikkat! Konutta ‘Yüzyılın Kampanyası’ geliyor! 

Verilen bilgiye göre ‘Yüzyılın Kampanyası’ adıyla duyurulacak olan dev hamlede hem konuta erişim kolaylaşacak, hem de üretim desteklenecek. Yeni yılın Ocak ayında devreye alınması planlanan pakette en önemli argüman kredi faizi olacak. Bugün kamu bankalarında dahi kredi faizi yüzde 1.29-1.36 bandında seyrediyor. Yine verilen bilgiye göre, özel bankalarda ise bu oran yüzde 2’nin üzerinde. Faizin yüksek ve kredi imkanlarının sınırlı olmasının tüketicileri zorladığını gören kamu, yeni kampanyada faizi yüzde 1’in altına indirmeyi hedefliyor. Faiz oranının gelire göre farklı olması, ilk defa konut alacaklara ek avantaj sağlanması bekleniyor. Faiz oranı kadar ödeme süreleri de alım kararında önemli bir kriter. Bu alanda da alıcıları rahatlatmak için 15 sene vade imkânı getirilmesi planlanıyor.


Geri Dön