26 / 04 / 2024

Ev doğru yere yapılmalı!

Ev doğru yere yapılmalı!

İnşaat sektöründe 50. yılını kutlayan MESA’nın yönetim Kurulu başkanı Erhan Boysanoğlu, konut sektörüyle ilgili bazı değerlendirmeler yaptı. 



İnşaat sektöründe 50. yılını kutlayan MESA’nın yönetim Kurulu başkanı Erhan Boysanoğlu, konut sektörüyle ilgili değerlendirmeler yaptı. 

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, Boysanoğlu, “Sektörümüzün ana sorunu sağlıklı istatistiki bilginin bulunmaması. Nüfus artışı sebebiyle yaklaşık her yıl 600 bin konut ihtiyacı doğuyor. Burada önemli olan ihtiyacı doğru tespit edip, doğru yerlerde diğer segmentlere yönelik de konut üretmek” şeklinde konuştu.
 
Arsa bedelleri ve faizin yüksek olmasının sektörü zora soktuğunu belirten Boysanoğlu, “Doğru adımlar atılırsa, 2020 yılının ortasından itibaren sektör eski canlılığını yakalar” diye konuştu. İTÜ’de okuyan çoğu mimar altı arkadaşın, hocalarıyla beraber 1969 yılında Ankara’da kurduğu MESA, sektörde 50. yılını kutlayan tek marka konumunda. Şirketin kuruluşu sırasında mimarlık fakültesi son sınıf öğrencisi olan Erhan Boysanoğlu uzun yıllardır MESA’nın yönetim kurulu başkanlığını yapıyor. Şirketin 50. yılı dolayısıyla özel bir projeye de imza atan Boysanoğlu, MESA Bodrum Demirbükü projesinin lansmanında sıkıntılı konut sektörüne ilişkin çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

Arsa ve faiz konusunun sektörde sıkıntı yaratan iki ana konu olduğunu belirten Boysanoğlu, “Arsa maliyetleri yüzde 45-50’lerde, hatta bazı noktalarda yüzde 70’lere kadar çıkıyor. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan rakamlar ile karşı karşıya kalıyoruz. Oysa Avrupa’da arsa payı yüzde 25’i geçmez. Sosyal konutta yüzdelerin 10-15’i geçmemesi gerekir aksi takdirde ihtiyaç sahibi konut alamaz. Biz de bu noktada arsa bedeli yüksek olduğu için konut ihtiyacı olan kesime yönelik proje üretemiyoruz dedi.


Geri Dön