27 / 04 / 2024

Ev fiyatları inşaat maliyetlerinden nasıl etkilendi?

Ev fiyatları inşaat maliyetlerinden nasıl etkilendi?

İnşaat sektöründeki malzeme fiyatlarının uçtuğuna vurgu yapan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yöneticisi Faruk Mamik, engellenmezse bu durumun ev fiyatlarında büyük artışı getireceğini aktardı. 



İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yöneticisi Faruk Mamik, piyasadaki demir ve çimento fiyatlarının yükselişlerine dikkat çekti. Çağdaş Kocaeli Gazetesi'nden Ayşe Aydın'ın haberine göre; inşaatın sektörünün ülkenin lokomotifi olduğuna vurgu yapan Mamik, “Eğer bu artışları durduramazsak ilerleyen dönemlerde konut fiyatlarında büyük bir artış olur” dedi.

Ev fiyatları inşaat maliyetlerinden nasıl etkilendi?

‘200 KALEMDE ARTIŞ VAR’

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yöneticisi Faruk Mamik, gerçekleştirdiği açıklamada sektördeki 200 kalemde büyük yükseliş kaydettiğini dikkat çekti. Mamik, “Konfederasyonumuzda çimen ve betonla ilgili ciddi bir çalışma yapıyoruz. Dövizin yükselişiyle piyasada demir, çimento ve inşaatın 200 kaleminde ciddi artışlar oldu. Bununla ilgili konfederasyon başkanımız Tahir Tellioğlu’nun büyük çabaları ve emeği ile gerekli bakanlıklarımıza bilgiler verildi. Dövizde düşüş olmasına rağmen piyasalardaki inşaat malzemelerinde artışlar devam ediyor. Buna da bir demek lazım. Bakanlık nezdinde Allah’ın izniyle böyle bir çalışma yapılıyor. İnşallah güzel sonuçlar alacağız” açıklamasında bulundu.

Ev fiyatları inşaat maliyetlerinden nasıl etkilendi?

‘KONUT FİYATLARI ARTABİLİR’

İnşaat sektöründeki malzemelerin fiyat yükselişlerinin engellenmemesi durumunda ev fiyatlarına da müdahale edilemeyeceğinin altını çizen Faruk Mamik, şunları kaydetti:

“Eğer bu artışları durduramazsak ilerleyen dönemlerde konut fiyatlarında büyük bir artış olur. Bu artışlar ile de konut satışı mümkün olmayacak bir hale gelir. İnşaat malzemelerinde görüştüğümüz üretici firmaların yurtiçi ihracatları çok fazla olduğu için iç piyasayı kısıtlıyorlar. İç piyasanın kısıtlanması demek ekonominin iç piyasada kilitlenmesine demektir. Yurtdışından döviz gelebilir ama içeriyi de unutmamak lazım. Bununla ilgili konfederasyonumuz çok güzel çalışmalar yapıyor. Emeği geçen konfederasyon yöneticilerimize, dernek başkanlarımıza, birlik başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum.”

Ev fiyatları inşaat maliyetlerinden nasıl etkilendi?

‘BAKANLA GÖRÜŞTÜK’

Mamik, “Elimizin ve dilimizin yettiği kadar bunların üzerine gideceğiz İnşaat sektörü bu ülkenin lokomotifidir, sahipsiz değildir. Çok güzel bir konfederasyon başkanımız var. Hiç tereddüt etmeden tüm müteahhitlerimizin hakkını savunuruz” ifadelerini kullandı. Sektördeki artışı Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile konfederasyon olarak görüştüklerini söyleyen İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yöneticisi Faruk Mamik, “Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş’a demir ve çimentoya yapılan aşırı zamların inşaat sektörüne 250 alt sektöre ve kentsel dönüşümün geleceğine olumsuz etkileri ve kamu müteahhitlerine fiyat farkı verilmesi konularını arz ettim. Sayın bakanımıza yapıcı yaklaşımı ve kabulleri için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Satılık ve kiralık konut fiyatları uçuşa geçti!

Konut sektörünü 2021'de neler bekliyor?


Geri Dön