28 / 03 / 2024

Ev sahibi, ‘evi sattım’ diyerek kiracıyı çıkarabilir mi?

Ev sahibi, ‘evi sattım’ diyerek kiracıyı çıkarabilir mi?

Enflasyonun son bir senede meydana gelen tırmanışı ev sahibi ve kiracılar arasında da maddi nedenlerden kaynaklı ihtilafları zirveye çıkarırken, davalarda ev sahibi ve kiracı ihtilafından kaynaklı olanların oranı yüzde 30’a tırmanmış durumda.  Kiracısını çıkararak daha yüksek bedelle mülkünü kiralam



Kira fiyatları tırmanışını sürdürürken, en pahalı iller olan İstanbul, Antalya, İzmir gibi kentlerde yaşamak artık neredeyse hayal haline geldi. Enflasyondaki baş döndürücü yükselme nedeniyle ev sahipleri kirayı artırmak, kiracılar da daha pahalı yeni bir eve geçmek yerine eski oturduğunda kalmak istiyor.

Peki ev sahibi, “evi sattım” mazeretiyle kiracıyı çıkarabilir mi?

Ev sahibi, ‘evi sattım’ diyerek kiracıyı çıkarabilir mi?

Bu bahane ev sahiplerinin kiracısını çıkarmak istediğinde kullandığı en temel cümleler arasında yer alıyor.   Evini gerçekten satmış olan bir kişinin elbette kiracının evi tahliye etmesini talep etme hakkı bulunuyor.

YENİ EV SAHİBİ DETAYI

Ancak böyle bir durumda evin yeni sahibi, evde oturan kişiye ihtar çekerek evin tahliyesi için 6 ay süre tanımak zorunda. Sürenin sonunda ise, kira sözleşmesi bulunsa dahi, kiracının maksimum 6 ay içinde evi boşaltması gerekiyor.


Geri Dön