25 / 04 / 2024

Ev sahibi kiracının suyunu kestirebilir mi?

Ev sahibi kiracının suyunu kestirebilir mi?

Ev sahibinin kiracısını evinden çıkarabilmesi haklı nedenlerinin olması gerekiyor. Mal sahibinin haklı sebeplerinin olması halinde kiracı evden çıkmıyorsa ne yapılabilir? Ev sahibi kiracının suyunu kestirebilir mi?



Ev sahibi kiracının suyunu kestirebilir mi?

Ev sahibinin kiracısını evinden çıkarabilmesi haklı nedenlerinin olması gerekiyor. Bu haklı nedenlerin en başında, kiracının kira bedelini ödememesi bunun üzerine, ev sahibinin ihtarname göndererek icra takibi başlatması geliyor.


Buna göre, eğer kiracı kira parasını ödememişse ve mal sahibi bu konu hakkında bir icra takibinde bulunmuşsa kiracıya ödenmeyen kira tutarının ödenmesi için 30 gün süre veriliyor. Bu 30 gün içinde ödemenin yapılmaması halinde, 31. gün bile ödeme yapılsa hiçbir anlam ifade etmiyor.


Kiracı çıkarma yolları arasında mal sahibinin ihtiyacının olması da yer alıyor. Mal sahibi eğer bu konuta ihtiyaç duyuyorsa, aynı belediye sınırları içerisinde başka barınabileceği bir konut bulunmuyorsa evin tahliyesini isteyebiliyor. 


Bu haklı nedenlerin olması halinde, kiracı evin tahliyesinde güçlük yaşatıyorsa, ev sahibi kiracısının suyunu kestirebilir mi?


Ev sahibi kiradaki evin kendi adına olan abonelikleri iptal ettirirse bu durum "suç" olup; kiracının savcılığa başvurma hakkı doğuyor. Ancak, ev sahibinin ön ödeme cezasını ödemesi halinde dava açılmıyor.


Buna karşın zaten abonelikler üstünde değilse bile veya su aboneliklerinin kesilmesi halinde kiracı elindeki kontratı ile kendi adında abonelik bağlatabiliyor. Bu sebeplerden dolayı, ev sahibinin kiracısını çıkarmak için abonelikleri iptal ettirmek yerine duruşma gününü beklemesi gerekiyor.


Ev sahibi elektriği kesebilir mi?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com




Geri Dön