25 / 04 / 2024

Ev sahibi kiracıyı icraya verebilir mi?

Ev sahibi kiracıyı icraya verebilir mi?

Ev sahibi kiracıyı icraya verebilir mi? Kiracı icra takibi nasıl yapılır? Gibi sorularınızın yanıtı ve ev sahibi, kiracı ve icra takibi ile ilgili diğer detaylar haberimizde...



Ev sahibi kiracıyı icraya verebilir mi?

Ev sahibi, konutunu kiraya verdiği takdirde bazı hak ve sorumluluklara da sahip oluyor. Söz konusu haklarının arasında bazı şartların meydana gelmesi halinde kiracıyı tahliye etmek de yer alıyor. Peki bu haklar dahilinde ev sahibi kiracıyı icraya verebilir mi, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Ev sahibi, kiracılarını icraya verebiliyor. Kiracı için icra takibinin başlaması için, kira bedeli ödemeleri ile ilgili gecikmenin yaşanmış olması gerekiyor.


Kiracı icraya nasıl verilir?

Kiracı kira parasını ödemediği zaman, ev sahibi bu konu hakkında bir icra takibinde bulunuyor. Kiracıya ödemediği kira bedelinin ödemesini yapması için 30 günlük bir süre veriliyor.


Bu süre içerisinde kira bedelinin yine ödenmemesi halinde, kiracıdan evin tahliye edilmesi isteniyor. Kira bedelinin 31. gün ödense dahi bu hiçbir anlam ifade etmiyor. Bu nedenle ev sahibi, kiracıyı evden çıkarabiliyor.


Ayrıca, kiracı bir kira dönemi içinde iki defa haklı ihtar almışsa bu da bir diğer tahliye sebebi olarak karşımıza çıkıyor.



Kiracı hakları!
Ev sahibi hakları!
Ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön