24 / 04 / 2024

Ev sahibi olmak hayal mi oldu? Fiyatlar ne olacak?

Ev sahibi olmak hayal mi oldu? Fiyatlar ne olacak?

Türkiye'de ev fiyatları hızla yükselirken, pek çok vatandaş için konut sahibi olmak hayale dönüştü. Kısa süre içinde katbekat yükselen ev fiyatları ve kiralar için henüz çözüm üretilmedi. Geçim derdiyle karşı karşıya kalan vatandaşlar ise duruma tepki gösteriyor. 



Türkiye’de ev fiyatları ve kira tutarlarında son dönemde gerçekleşen yükseliş herkesin gündemine oturdu. Sözcü Gazetesi'nden Batuhan Serim'in haberine göre; kiracı olan evden atılma tedirginliği yaşarken, konutu kirada olanlar da ‘evim ucuz mu kaldı' diye düşünüyor. 

Ev sahibi olmak hayal mi oldu? Fiyatlar ne olacak?

Ev almak isteyen fakat geliri sınırlı olan kişiler ise milyonlarca TL istenen konut ilanlarına bakıp bakıp iç geçiriyor, konutunu satmak isteyen, fahiş fiyatla alıcı bekleyen lüks konut projelerini değerlendirerek mülküne değer belirliyor.

Özetle, kiracının, konut sahibinin, alıcının ve satıcının piyasalardaki ‘anormalliklerle' boğuştuğu bir süreç görülüyor. Geçim derdiyle karşı karşıya kalan vatandaş ise bu yükselişlere tepki gösteriyor. Hem fırsatçılık yapıldığına hem de yeterli denetimlerin yapılmadığına dikkat çekiliyor.


Geri Dön