27 / 04 / 2024

Ev sahibi olmak isteyenler için ipuçları!

Ev sahibi olmak isteyenler için ipuçları!

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, ev sahibi olmak isteyenler için ipuçları verdi. Kalı, konut sektöründe yatırım yapmak isteyenlerin kurumsal firmaları tercih etmesi gerektiğini belirtti.



Ekonomideki hareketli günler yatırımcı için fırsat doğuruyor. İnşaat sektöründeki gelişmeler yatırımcıları ev sahibi yapıyor. 

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr Kenan Kalı, ev sahibi olmak isteyenlerin dikkat etmeleri gereken ayrıntılar hakkında önemli bilgiler verdi. Kalı, bir ömür boyu çalışarak kazanılan birikimlerin en akılcı şekilde kullanılması gerektiğini vurguladı.

Ayrıntılara dikkat

İlk Ses Gazetesi'nde yer alan habere göre, konut sektöründe yatırım yapmak isteyenlerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için kurumsal firmaları tercih etmesi gerektiğini söyleyen Kalı, “Yeni bir konut alırken göz önüne almanız gereken bazı ayrıntılar var. Ev sahibi olmak isteyenler öncelikle ‘firma geçmişi nedir?’ diye sorsunlar. Binanın ulaşım olanakları nedir? Konutlarda hangi malzeme kullanılmış? Bunları mutlaka araştırsınlar. Gayrimenkul alım satımında güven duygusu esastır. Ben de sağlık sektöründen gelen bir genel cerrah olarak, doktor kimliğimin de etkisiyle bu güveni müşterilere sunabildim. İnşaattaki markalarımız MyVia ve MyWay ile bugüne dek binlerce insanı konut sahibi yaptık” dedi.

Yatırımın adresi İzmir

Gayrimenkulün her dönem olduğu gibi bu dönemde de önemli bir yatırım aracı olduğunu belirten Kalı, özellikle İzmir’in gayrimenkul konusunda en önemli bölgelerden biri olduğunu söyledi. Kalı, ulaşım projelerinin artmasıyla konut fiyatlarının artacağını vurguladı. 

1+1'le başlayın

Op.Dr. Kenan Kalı, “Ev sahibi olmak, normal şartlar altında hayatta bir veya iki defa yapabildiğiniz bir şeydir. Gayrimenkul satın alırken gücünüz yettiği ölçüde başlayın. İlla 3 + 1 ev almak için kendinizi zorlamayın. Farklı lokasyonlarda 1+1 alarak işe başlayın. Sonra ev değerini bulunca farklı bir konut yatırımına yönelin. Bir de alacağınız konutun, mutlaka ulaşım olanaklarına veya çevre yoluna yakın bir konumda olmasına dikkat edin” sözlerine ekledi.
 


Geri Dön