19 / 04 / 2024

Osman Zolan: Denizli'de ev sahibi olmak isteyenler için 24 adet proje üretildi!

Osman Zolan: Denizli'de ev sahibi olmak isteyenler için 24 adet proje üretildi!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan "Büyükşehir kazanımlarını en çok köyden mahalleye dönen yerleşim birimleri hissdecek. Buradan ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız için 24 adet proje üretildi" dedi.



Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilçe gezilerine Çal ile devam etti. ilçede muhtarlarla bir araya gelen ve talepleri alan Başkan Zolan "Büyükşehirin kazanımlarını en çok köyden mahalleye dönen yerleşim birimleri hissedecek. Buralarda ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız için 24 adet proje üretildi. Bu projelerden herhangi birini seçen vatandaşlarımızın cebinden ne proje ne de yapı denetim parası çıkacak" dedi. 


Muhtarların taleplerini alan Başkan Zolan, bu taleplerin öncelik sırasına göre tek tek yerine getirileceğini söyledi. Başkan Zolan ve beraberindekiler, daha sonra Çal Kaymakamlığına ziyarette bulundu. Kaymakam Erdal Çetinbaş tarafından karşılanan Başkan Zolan, bir süre burada kaldı. 


Kaymakamlık ziyareti sonrasında ilçeye yapılması planlanan garaj yerinde incelemelerde bulunan Başkan Zolan ve beraberindekiler, daha sonra Çal'dan ayrıldı. 

şehirin avantajlarını daha çok yaşayacak. Bu yerleşim birimleri, 5 yıl boyunca büyükşehir kanunu gereği emlak, inşaat ruhsatı ve içme suyu gibi konularda önemli kazanımlar elde edecek. Örneğin bu yerleşim birimlerinde ev sahibi olmak isteyenler için 24 adet proje üretildi. İmar mevzuatı doğrultusunda yörenin geleneksel, kültürel ve mimari özelliklerine uygun farklı büyüklüklerden oluşan projeleri ilçe belediyelerimize verdik. Köyden mahalleye dönen yerleşim yerinde yaşayan vatandaşlarımız, ev yapmak istediklerinde bu projelerden kendisine uygun olanı seçerek ilçe belediyesine başvuracak. Sadece dilekçe verecek olan vatandaşımızın cebinden ne proje parası ne de yapı denetim parası çıkacak. Vatandaşımız, bunlardan yasa gereği muaf olacak. İnsanımız, böylece planlı, projeli, deprem yönetmeliğine uygun yapı denetimi yapılmış bir eve kavuşmuş ola- 


Denizli Büyükşehir Belediye Başkam Osman Zolan, ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Son olarak Çal'a giden Başkan Zolan, ilçede mahalle muhtarları ve belediye meclis üyeleriyle bir araya geldi. İlçe ziyaretine Çal Belediyesi ile başlayan Başkan Zolan'ı Çal Belediye Başkanı Fethi Akçan makamında misafir etti. Akcan'a görevinde başarı dileyen Başkan Zolan'a burada özel yapım seramik hediye takdim edildi. Bir süre burada kalan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, daha sonra Çal'a bağlı mahalle muhtarları ile belediye meclis üyelerinin hazır bulunduğu toplantıya katıldı. 


Ziyaretine ilişkin bilgi veren Başkan Zolan "Büyükşehirin ilçelerde gerçekleştireceği projeleri yerinde incelemek ve büyükşehir birimlerinin ilçe yapılanmalarını kontrol etmek için bir süredir ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bugün de Çal'dayız. Çal, her zaman olduğu gibi bizi yine sıcak karşıladı. Bu güzel karşılama için herkese teşekkür ediyorum. 2 ay gibi kısa bir sürede ilçelerde sorumluluk alanımıza giren konularda hizmet birimlerimizi oluşturduk. İtfaiye teşkilatı, DESKİ cenaze hizmetleri ile park ve bahçelere bağlı personelimiz, diğer ilçelerde olduğu gibi burada da görevinin başında. Biz büyükşehirin insanımızın yanında olduğunun bilinmesini istiyoruz. Büyükşehir ile birlikte Denizli'nin her noktası, hizmetin nasıl verildiğini hissedecek. 


Denizli 


Geri Dön