20 / 04 / 2024

TOKİ'den 667 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

TOKİ'den 667 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

TOKİ, Türkiye genelinde ev sahibi olmak isteyen dar gelirli aileleri ev sahibi yapmaya devam ediyor. Kurum, aylık 667,15 TL taksitle konut satışı yaptığını duyurdu. 



TOplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ülke genelinde evi olmayan vatandaşları hayallerine kavuşturmaya devam ediyor. Takvim'de yer alan habere göre; kurum resmi internet sitesinden yaptığı duyuru ile  Balıkesir'de, 625 adet, Bolu'da 268 adet, Kırşehir'de 256 adet ev satışı yapacağını açıkladı. Söz konusu konutlar açık artırma usulüyle yapılacak. Konutlar için en geç 30 Eylül 2021 tarihine kadar başvuru yapılacak. 

TOKİ dar ve orta gelirli ailelere yönelik yapılan konut satışları sonrasında stoklarında kalan konutları açık artırmayla satışa sunuyor. Bu projelerden ev almak isteyen vatandaşlar seçtikleri bankalara peşinat yatırdıktan sonra  Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalıyor. Sonrasında kalan tutar ise bor ise taksitlendirerek ödeniyor.

Balıkesir'de satışa sunulan konutlar:

Balıkesir İli Manyas İlçesi Kızık Mahallesi'nde Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca 336 adet konut; ön koşul olmadan kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile 08 Mart 2021 – 30 Eylül 2021 tarihleri arasında Açık Satışa açtı. 

TOKİ den 667 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

Başvuru şartları neler?

Projelerden ev sahibi olmak isteyen vatandaşları;

T.C. vatandaşı olması,

Başvurulan projenin bulunduğu kent sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak şartı ile yaşıyor olması veya il nüfusuna bağlı olması,

Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden ev almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun olmaması (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve iş yeri hariç)

Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurması isteniyor, fakat eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda bu şart aranmıyor. 

TOKİ den 667 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

Bir hanenin aylık gelirinin en çok 6 bin 500 TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayetindeki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar ile beraber toplam hane halkı aylık net gelirinin maksimum 6 bin 500 TL olması gerekiyor. 

Açık satış yöntemi nedir?

TOKİ stoklarında bulunan konutlar açık satış ile satışa sunuluyor. Açık satışta yer alan konutların satış yapılacağı kent ve tarih  TOKİ  tarafından duyuruluyor. Ev sahipleri başvuru önceliğine göre belirleniyor. 

Peşinatlar borçtan düşülüyor

Açık satış ile gerçekleşen satışlarda alıcılar ilgili bankaya talep edilen peşinatı yatırıyor. Sonrasında imzalanan gayrimenkul sözleşmesinin ardından ödenen peşinat borç bakiyesinden düşürülüyor ve kalan tutar taksitleniyor. 

Kura çekilişi yok

Açık satış ile sunulan dairelerde kura çekimi bulunmuyor. Kira öder gibi ev sahibi olan vatandaşlar istedikleri daireyi seçebiliyor. 

TOKİ'den 90 milyarlık yatırımla 300 bin konut!


 


Geri Dön