26 / 04 / 2024

Ev sahibi vefat ederse kira sözleşmesi ne olur?

Ev sahibi vefat ederse kira sözleşmesi ne olur?

Kiracılar ve ev sahipleri arasında bir kira sözleşmesi imzalanır. Bu sözleşme resmi bir belgedir ve iki tarafı bağlar. Peki evin maliki ölürse sözleşmeye ne olur? İşte detaylar!



EV SAHİBİ VEFAT EDERSE KİRA SÖZLEŞMESİ NE OLUR?

Bu soruya yanıtı şöyle verelim; Kiracının ölümünden dolayı kiraya veren kira sözleşmesini sona erdirme hakkına sahip değildir. Kiracının ölümü durumunda kira sözleşmesini sona erdirme hakkı yalnızca ölen kiracının mirasçılarına verilmektedir. Bir başka bir deyişle anlatırsak, kiracının ölümünden dolayı kiraya veren kira sözleşmesini sonlandıramayacaktır.

KİRA SÖZLEŞMESİ NE ZAMAN GEÇERSİZ OLUR?

Kira kontratları, sözleşmeleri, hem daire sahibi hem de kiracı tarafından imzalanmaktadır. Bundan dolayı yasal bir belge haline gelir. Daire sahiplerinin yerine de başka bir kişinin imza atması halinde, kira kontratı tamamen geçersiz olur. Kira kontratının geçerli olabilmesi için, daire sahibinin imza atmasına bağlıdır.

KİRA KONTRATI YENİLENMEZSE DEVAM EDER Mİ?

Kira kontratı yenilenmezse devam eder mi, Kira Sözleşmesi bitince otomatik olarak yenilenir mi? soruları sık sık sorulmaktadır. Belirli süreli kira sözleşmesinde kiracı tarafından kira sözleşmesinin bitimine en az 15 gün kala bildirimde bulunulmadığı zaman kira sözleşmesi aynı koşullarla 1 yıl uzamış sayılmaktadır.

KİRACI İHTARNAME ALMIYOR İSE NE OLUR?

Kiracı bildirimde bulunmadığı süre boyunca sözleşme uzamış sayılır. Bu yüzden de kirasını düzenli olarak ödeyen bir kiracıyı tahliye etmek, normal şartlar altında, pek mümkün değildir. Ama bu kuralın bazı istisnaları bulunmaktadır. Kiraya verenin ya da yeni ev sahibinin gereksiniminden dolayı tahliye, dava yolu ile istenebilir.


Geri Dön