24 / 04 / 2024

Ev sahibine her 3 yılda bir evini boyatma zorunluluğu getirilsin!

Ev sahibine her 3 yılda bir evini boyatma zorunluluğu getirilsin!

Avrupa'da 5'inci sırada yer alan Türkiye boya sektörü, gözüne 3'üncülüğü kestirdi. Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) bu yolda neler yapılması gerektiğini konusunda A. T. Kearney işbirliğiyle "Türkiye Boya Sanayi Stratejik Gelişim Raporu"nu hazırladı.



Avrupa'da 5'inci sırada yer alan Türkiye boya sektörü, gözüne 3'üncülüğü kestirdi. Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) bu yolda neler yapılması gerektiğini konusunda A. T. Kearney işbirliğiyle "Türkiye Boya Sanayi Stratejik Gelişim Raporu"nu hazırladı. Sekiz ay süren çalınmayla hazırlanan raporda, kişi başı 11 kilogram olan boya tüketiminin artırılması adına ev sahiplerinin kiraya verdiği evlerini 3 yılda bir boyatma zorunluluğu getirilmesi talebi dikkat çekiyor. 


BOSAD, hazırladığı raporu ve sektördeki gelişmeleri geçtiğimiz akşam düzenlediği basın toplantısında anlattı. Son 10 yılda ana kimya sanayii içindeki konumunu güçlendiren Türkiye boya sektörü, geçen yü yaptığı 915 bin ton üretimle Avrupa'da 5'inci sırada. Sektörün hedefi ise 1 milyon tonun üstünde üretim gerçekleştirerek 3'üncülüğe yükselmek. Dünya boya pazarının yüzde 2'sini elinde tutan sektör, 3 milyar dolarlık bir pazara sahip. 

Hazırlanan raporda sektörü gelecek 10 yılda nelerin beklediği, ulusal ve uluslararası düzeyde yaşanan gelişmeler, yeni trendler ve rekabeti artırmaya yönelik alınabilecek önlemler detaylı şekilde ele alındı. 


Üretim üssü olmaya adayız Türkiye boya sanayisini bölgesel bir çekim merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini anlatan BOSAD Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, raporun sektörün gelecek 10 yılını şekillendirecek önemli sonuçlar içerdiğini anlattı. Gelişmekte olan pazarlarda boya talebinin arttığına dikkat çeken Yiğitbaşı, "Bu talebe göre üretim de yer değiştiriyor. Türkiye, bu bölgede üretim üssü olma anlamında en güçlü aday. Bu avantajımızı iyi kullanmalıyız" dedi. 


Yiğitbaşı, şirketler üstündeki inovasyon baskısının giderek arttığını vurgulayarak, dijital trendlerin de belirleyici olacağına değindi. Sektörü zorlayacak bir başka konunun ölçeklerde yaşanacağını vurgulayan Yiğitbaşı, "Hammadde satın alımları için uluslararası stratejik ortaklıklar kurulmalı ve güçlü dağıtım ağı gerektiren ülkelerde ortak depolar oluşturulmalı. Müşteriye ulaşmada dijital kanallar daha fazla kullanılmalı. Devletin de ev sahiplerine, kiraya verdikleri evleri 3 yılda bir boyama zorunluluğu getirilmeli" dedi. 


Dünya 


Geri Dön