26 / 04 / 2024

Ev sahipleri geçmişe dönük kiraları isteyebilir mi?

Ev sahipleri geçmişe dönük kiraları isteyebilir mi?

Eğer kiracılar evden çıkarken anahtar teslim tutanağına imza atmazsa, konut sahibi geçmişe dönük kiraları isteyebilir. Peki nasıl? İşte ayrıntılar...



Eğer kiracılar evden çıkarken anahtar teslim tutanağına imza atmazsa, konut sahibi geçmişe dönük kiraları isteyebilir. Bazı konut sahiplerinin bu durumdan haberi bile yok. Bazı kiracılara göre ise durum oldukça normal. 

CNN Türk'ten Burçak Bozkuş ve Halil Kahraman'ın haberine göre; Avukat Semih Akdağ, ev sahiplerini ve kiracıları ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Kira kontratı dolan ve evden çıkacak olan kiracıların, anahtar teslim tutanağını imzalaması gerekiyor. Eğer anahtar teslim tutanağına imza atılmazsa, konut sahibiniz oturmadığınız ayların kirasını sizden isteyebiliyor.
Ev sahipleri geçmişe dönük kiraları isteyebilir mi?

"EVDEN ÇIKARKEN ANAHTAR TESLİM TUTANAĞI İMZALAYIN"

İşin uzmanlarına göre kiracılar, evden çıkarken mutlaka anahtar teslim tutanağına imza atmalı. Avukat Semih Akdağ, konuya ilişkin açıklamasında "Kira sözleşmesini her ne sebeple olursa olsun sona ermesinden sonra evi boşaltmak ve anahtarı kiraya verene teslim etmek tam manasıyla bir tahliye olarak kabul edilmez. Dolayısıyla mutlaka ve mutlaka anahtar teslim tutanağı imzalanarak tahliyenin gerçekleştirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Ev sahipleri geçmişe dönük kiraları isteyebilir mi?

"OTURMADIĞINIZ AYLARIN KİRASINI ÖDEYEBİLİRSİNİZ"

Peki, o tutanak imzalanmadığı tahdirde neler olabilir? Avukat Semih Akdağ, bununla ilgili olarak "O kağıt yoksa geriye dönük olarak evi boşaltmış olsa dahi kira bedellerini ödemek zorunda kalır" ifadelerini kullandı.

Ev sahibi ve kiracı hakları 30 maddede tüm detaylarıyla!

Satılık ve kiralık konutlarda pazarlıklar azaldı!

Hangi masraflar kiradan düşülür?


Geri Dön