28 / 03 / 2024

Ev sahipleri kiracıyı kredi notundan tanıyacak!

Ev sahipleri kiracıyı kredi notundan tanıyacak!

Coldwell Banker Türkiye ve Kredi Kayıt Bürosu’nun finansal hizmet platformu Findeks’in ortak işbirliği “kira tahsilatı” problemini sona erdiriyor. Arda, ev sahiplerinin artık güvenilir kiracıyı kredi notundan tanıyabileceği devrin başladığını söylüyor.



Ev sahipleri evlerini kiraya verirken en çok kiranın düzenli ödenmesi konusunda sorun yaşıyor. Coldwell Banker Türkiye ise Kredi Kayıt Bürosu’nun finansal hizmet platformu Findeks ile yaptığı işbirliği ile bu duruma çözüm getiriyor. Ev kiralarken kiracının ödemelerine sadık biri olup olmadığını anlamanın bu sayede kolaylaşacağını dile getiren Coldwell Banker Profesyonel Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Ayşe Fügen Arda, Findeks ile yapılan işbirliği kapsamında ev sahipleri kiracının Findeks Risk Raporu ve Findeks Kredi Notu’nu sorgulayabileceğini ve kişilerin daha önceki borçlarını düzenli ödeyip ödemediği bilgisine ulaşabileceğini söylüyor.

Büyükşehirlerde güven sorunu çözülüyor

Kira tahsilatı problemini çözüme kavuşturan Coldwell Banker ve Findeks işbirliği ev sahiplerinin güvenilir ve nitelikli kiracı bulmasına yardımcı oluyor. Coldwell Banker Profesyonel Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Ayşe Fügen Arda, “Ev sahipleri kiraya verdikleri gayrimenkullerinden düzenli gelir elde etmek istiyor. Ancak kiracıyı gözünden tanımak pek mümkün olmuyor. Bu nedenle kiracıyı gözünden değil kredi notundan tanıyabileceğimiz bir devri başlattık. Özellikle büyükşehirlerde yaşanan güven probleminin önüne geçerek ev sahibi ve kiracılara zamandan tasarruf ettireceğiz” diyor.


Geri Dön