19 / 04 / 2024

Ev satın alacaklara şok! Sizin de başınıza gelebilir! Buna çok dikkat edin! 

Ev satın alacaklara şok! Sizin de başınıza gelebilir! Buna çok dikkat edin! 

Son zamanlarda kiralık konut sektöründe yaşanan sorunlar büyüyor. Peki satın alınan dairedeki kiracının çıkmaması durumunda ne yapılabilir? İşte Tamer Heper'in okuyucusunun sorusuna verdiği o yanıt...    



Okuyucusunun sıkıntısının büyük olduğuna vurgu yapan Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, işin başında kendisine yanlış şeyler söylendiğine, bir kiracının emlakçı sözüyle evden çıkmayacağı gibi bir tahliye taahhüdünün de sözlü olarak alınamayacağına dikkat çekti. "Kendileri bir ay içinde ihtarname göndermiş ama bu da kiracıya ulaşmamış. Bugün açılmış bir dava var, tahmin etmek zor değil" ifadelerini kullanan Tamer Heper, davanın büyük ihtimalle ihtiyaç sebebiyle tahliye davası olduğunu belirtti ve kendileri de kiracı oldukları için ihtiyaçlarını ispatta güçlük çekmeyeceklerini belirtti.

Ev satın alacaklara şok! Sizin de başınıza gelebilir! Buna çok dikkat edin!  

Tebligatta sıkıntı olduğunu belirten Tamer Heper, "Doğrusu böyle meskenlere yapılacak tebligat, meskende oturana tebligatın yapıldığı anda orada bulunmaması halinde bağlı olduğu muhtara yapılır" diye konuştu ve dava dosyasına bu gözle bakmaları gerektiğini belirtti. ‘Bu tebliğ tarzı Tebligat Kanunu’nun 21’inci maddesine göredir ve dosya içinde 21’e göre yapılmıştır’ gibi bir tebliğ zarfının olabileceğine dikkat çekti. Yoksa buna göre tekrar tebliğe çıkarılması için duruşma gününün beklenmesine gerek olmadığını vurgulayan Heper, yapılabilecekleri açıkladı.

Ev satın alacaklara şok! Sizin de başınıza gelebilir! Buna çok dikkat edin!  

Bir dilekçe ile bu şekilde tebligatın yapılmasının istenebileceğine vurgu yapan Heper, "Kiracının TC numarasının bilinmesi halinde de adres kayıt sistemine tebligat çıkarılır ama TC’yi bilmek her zaman mümkün olmaz" dedi. En uzak olasılığın ilanen tebligat olduğunu aktaran Heper, önemli olan duruşmadan önce bunların ikmal edilerek zaman kazanmak olduğuna dikkat çekti.

Heper, bu olayda ihmal edilen bir hususa dikkat çekti ve kiracının çıkacağını söylemiş olmasının yazılı tahliye taahhüdü haline getirilmesi gerektiğini belirtti. 

Aşırı pahalı konut sorununa çözüm raporu açıklandı: Öncelik dar gelir grubuna verilmeli

Ev fiyatları düşer mi? Yabancıya konut satışı fiyatları nasıl etkiliyor? 

Konut yatırımında geri dönüşü süresi uzadı! İşte 3 büyükşehirdeki son durum!


Geri Dön