29 / 03 / 2024

Ev teşvik sisteminden kimler faydalanabilir?

Ev teşvik sisteminden kimler faydalanabilir?

Mesken sahibi olmak amacı ile para biriktirenlere devletten müjde geldi. Devlet, yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak. Peki, ev teşvik sisteminden kimler faydalanabilir?



Ev teşvik sisteminden kimler faydalanabilir?

Mesken sahibi olmak için konut kredisi kullanan vatandaşlar en fazla taşınmaz değerinin yüzde 75'ine kadar kredi çekebiliyor. Geriye kalan yüzde 25'lik peşinatı vatandaşlar kendi imkanları ile biriktiriyor.


Bu süreçte mesken sahibi olmak amacı ile para biriktirenlere devletten müjde geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 27 Ocak 2015 tarihinde Marriot Otelde düzenlenen "İnşaat Sektörü Zirvesi"nde "Konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak" dedi.


Peki, söz konusu ev teşvik sistemi nedir? Ev teşvik sisteminden kimler faydalanabilir?


Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarına göre devlet tarafından sağlanacak bu destekten ilk konutunu alacak bireyler faydalanabiliyor. 


Bu süreçte destekten faydalanmak isteyen kimseler, bankada konut hesabı açarak para yatırmaya başlayacak. Konut peşinatı olarak en az 3 yıl yapılan birikimini kullananlar, devlet ev teşvikinden yararlanabilecek.


Henüz yürürlük çalışmaları devam eden uygulamada, bir bankada, konut hesap açtırarak; o hesaba para yatırmaya başlayan bireye, hesaba yatırılan para 5 yıl tutulup daha sonra kullanıldığında devlet yüzde 15’ini verecek. 


Konut kredisi peşinatına devlet yardımı kararı!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön