19 / 04 / 2024

İkinci eve ev teşvik desteği yapılacak mı?

İkinci eve ev teşvik desteği yapılacak mı?

Mesken almak isteyen kimselere devletten destek geliyor. Henüz yürürlüğe girmeyen ve kanun çalışmaları devam eden uygulama, vatandaşları ev almaya teşvik edici bir amaç taşıyor. Peki, işkinci eve ev teşvik desteği yapılacak mı?



İkinci eve ev teşvik desteği yapılacak mı?

Mesken almak isteyen kimselere devletten destek geliyor. Henüz yürürlüğe girmeyen ve kanun çalışmaları devam eden uygulama, vatandaşları ev almaya teşvik edici bir amaç taşıyor.


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 27 Ocak 2015 tarihinde Marriot Otelde düzenlenen "İnşaat Sektörü Zirvesi"nde açıkladığı bu sistemde konut sahibi olmak için para biriktiren kimselere ev teşvik sistemi oluşturduklarını belirtti. 


Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak" dedi. 


Peki, bu destek sadece ilk evini almak isteyenlere mi yapılıyır? İkinci eve ev teşvik desteği yapılacak mı?


Yapılan açıklamalara göre ev teşvik desteği yalnız ilk evini almak isteyen vatandaşlara yapılıyor. İkinci veya üçüncü evini almak isteyenler bu uygulamadan faydalanamıyor.


Ev teşviki desteğinden faydalanmak isteyen kimseler, bankada konut hesabı açarak para yatırmaya başlayacak. Konut peşinatı olarak en az 3 yıl yapılan birikimini kullananlar, devlet ev teşvikinden yararlanabilecek.


Henüz yürürlük çalışmaları devam eden uygulamada, bir bankada, konut hesap açtırarak; o hesaba para yatırmaya başlayan bireye, hesaba yatırılan para 5 yıl tutulup daha sonra kullanıldığında devlet yüzde 15’ini verecek. 


Konut kredisi peşinatına devlet yardımı kararı!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön