19 / 04 / 2024

ikinci eve ev teşviki var mı

ikinci eve ev teşviki var mı

Mesken almak isteyen kimselere devletten destek geliyor. Henüz yürürlüğe girmeyen ve kanun çalışmaları devam eden uygulama, vatandaşları ev almaya teşvik edici bir amaç taşıyor. Peki, işkinci eve ev teşvik desteği yapılacak mı?

İkinci ev alımında kredi sınırlamasının kapsamı genişleyebilir! Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda tek tek açıklandı! 

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer alan detaylar ortaya çıktı. Programda, ikinci el konut alımından, kiralık ev ve iş yerlerine kadar pek çok ayrıntı bulunuyor. İşte detaylar...

İkinci el araba piyasası yüzde 10 geriledi! Arabasını satamayanlar arsa, ev ve arazi ile takas etmeye başladı!

İkinci el otomobil piyasasına yönelik önemler alınmaya devam ediyor. Son önemlerden sonra ikinci el araba piyasası yüzde 10 gerilerken, galericilerin de içinde bulunduğu araba satıcıları arabalarını arsa, ev ve arazi ile takas etmeye başladı.

Satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti! İkinci ve üçüncü evini almak isteyenlere kötü haber!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geçen hafta yaptığı önemli bir düzenlemeyle evi olduğu halde yatırım amacıyla ikinci bir ev almak isteyenlere yönelik kredi sınırlaması getirdi. Buna göre satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti.

İkinci evini alacaklar dikkat! 4 milyon TL'lik bir ev için 900 bin TL kredi alınabilecek!

Ev fiyatlarında yaşanan fahiş artışların engellenmesi amacıyla BDDK’nın ikinci evini alacaklara banka kredisi oranını yüzde 22,5’e düşürmesinin etkileri sık sık gündem oluyor. Artık 4 milyon TL'lik bir ev için 900 bin TL kredi alınabilecek. Fiyatlar düşecek mi? 

Beko’dan görülmemiş indirim! Buhar kazanlı ütü alımlarına ikinci küçük ev aletine yüzde 50 indirim geldi!

Beko’tan ağustos ayına özel küçük ev aletlerine indirim haberi geldi. Elektrikli ev aleti denilince akla ilk gelen üreticilerden Beko, küçük ev aletlerinde ikinci alımlarda yüzde 50 indirim yapacağını duyurdu.

İkinci el prefabrik ev alınır mı? Prefabrik evlerin bakımı nasıl yapılır?

Prefabrik evlere dair özellikle ikinci ev prefabrik evlere dair bazı ön yargılar vardır. Onlardan biri de ikinci el prefabrik ev alınır mı yoksa alınmaz mı? İşte bu konuda sorulan sorular ve yanıtları!

İkinci el konut almak isteyene beklediği haber geldi! Aylık 11 bin TL taksitle ev sahibi olma imkanı! Hemen bakın!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan 'yeni evim' kampanyası ikinci el konutlar için de uygulamaya alınıyor ve vatandaşa aylık 11 bin lira taksit imkanıyla olabilme imkanı geliyor. İşte ev sahibi olmak için dört gözle bekleyenler için müjdeli haberin detayları…

İkinci el ev alacaklara müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! İkinci el konut kampanyası geliyor! 

Geçtiğimiz süreçte hayata geçirilen orta gelir ve sosyal konut projeleri sıfır konutlara yönelikti. İkinci el ev alacaklara müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! İkinci el konut kampanyası geliyor! 

3+1 evin ikinci elden döşenmesinin maliyeti kaç para?

İkinci eşya satan spotçularda üniversite öğrencileri ve tayini çıkan memurlar nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. Peki ikinci elden ev döşemenin maliyeti kaç para? Hangi eşya ikinci elde ne kadar?

Burada eve yatırım yapan parasını ikiye katladı! İkince ev neredeyse bedavaya geldi

Türkiye'de ortalama bir konutun fiyatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde yüzün üzerinde arttı. Geçen sene bu dönemde 500 bin liraya satılan bir ev bu sene aynı dönemde 1 milyon lirayı geçti. Parasını konuta yatıran bir yatırımcı eve yatırdığı parayı bir yılda amorti etti.

Ev sahiplerinin kira oyunu! Kendi evlerini yüksek fiyatla kiraya veriyor, daha ucuz eve taşınıyorlar!

Ev sahiplerinin kira oyunu gündeme geldi. Buna göre, lüks semtte konutu bulunanlar, kendi evlerini yüksek fiyatla kiraya veriyor, daha ucuz eve taşınıyorlar...

Kiracının ev sahibi değişince eve yaptığı masrafların durumu ne olur? Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?

Kiracı sözleşmesi dahilinde bir evde otururken, ev sahibinin onayı ile evde birtakım değişiklikler yapabilir ve bu değişiklikler eve değer kattığı için ev sahibinden yaptığı masrafı talep edebilir. Peki, Kiracının ev sahibi değişince eve yaptığı masrafların durumu ne olur? Kiracılar hangi masrafları

Ev sahibinin baltayla kapılarını kırdığı kiracı başka eve taşındı!

İstanbul Bayrampaşa'da ev sahibinin kapısını kırdığı Suriye uyruklu kiracılar yeni bir eve taşındı.

ikinci eve ev teşviki var mı Haberi

ikinci eve ev teşviki var mı

İkinci eve ev teşvik desteği yapılacak mı?

Mesken almak isteyen kimselere devletten destek geliyor. Henüz yürürlüğe girmeyen ve kanun çalışmaları devam eden uygulama, vatandaşları ev almaya teşvik edici bir amaç taşıyor.


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 27 Ocak 2015 tarihinde Marriot Otelde düzenlenen "İnşaat Sektörü Zirvesi"nde açıkladığı bu sistemde konut sahibi olmak için para biriktiren kimselere ev teşvik sistemi oluşturduklarını belirtti. 


Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak" dedi. 


Peki, bu destek sadece ilk evini almak isteyenlere mi yapılıyır? İkinci eve ev teşvik desteği yapılacak mı?


Yapılan açıklamalara göre ev teşvik desteği yalnız ilk evini almak isteyen vatandaşlara yapılıyor. İkinci veya üçüncü evini almak isteyenler bu uygulamadan faydalanamıyor.


Ev teşviki desteğinden faydalanmak...