23 / 04 / 2024

Ev vergisi 2. taksit!

Ev vergisi 2. taksit!

Ev, işyeri ve bina gibi gayrimenkul sahipleri her senenin belli dönemlerinde devlete vergi ödüyor. İki eşit taksit halinde ödenebilen ev vergisi 2. taksit ödemeleri bugün başladı...



Ev vergisi 2. taksit!

Ev vergisi olarak da bilinen emlak vergisi, işyerleri ve binalardan da alınıyor. Emlak vergisi Kanununa göre emlak vergisi mükellefi; Bina Vergisini, binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler oluyor.

Bir binaya paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında emlak vergisi mükellefi oluyor. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor. Kanuna göre bazı gayrimenkul sahipleri emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Emlak vergisi muaflıkları:

Emlak vergisinden muaf olunabilmesi için, 200 metrekareyi geçmeyecek tek eve sahip olma ve ayriyeten yazlık eve sahip olmama şartı aranıyor. Bu koşulu yerine getiren gayrimenkul sahiplerinden;

- Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler, emlak vergisinden muaf tutuluyor.


İki eşit taksit halinde ödenebilen ev vergisi için isteyenler vergi borcunu birinci taksit dönemi içerisinde tek seferde ödeyebiliyor. Vergi borcunu taksitli olarak ödemek isteyenler vergi takviminde belirtilen dönemlerde ödüyor.


Ev vergisi için birinci taksitler, en son 31 Mayıs'ta ödendi. Ev vergisi 2. taksit ödemeleri ise 1 Kasım ile 2 Aralık tarihleri arasında yapılacak.


2013 yılı emlak vergisi oranları:

Normal Yörelerde:

Meskenlerde      Binde 1

Diğer Binalarda Binde 2

Arazilerde Binde 1

Arsalarda Binde 3


Belediye sınırları ve Mücavir alanlarda:

Meskenlerde      Binde 2

Diğer Binalarda Binde 4

Arazilerde Binde 2

Arsalarda Binde 6



Vergi takvimi Kasım 2013!
Emlak vergisi hangi aylarda ödeniyor?



Geri Dön