20 / 04 / 2024

Evde bakım maaşı ne kadar 2023? Aralık ayı evde bakım maaşı ne zaman yatacak?

Evde bakım maaşı ne kadar 2023? Aralık ayı evde bakım maaşı ne zaman yatacak?

Evde bakım maaşının ne zaman yatacağına dair sorular son hızla sorulmaya devam ediliyor. İşte evde bakım maaşına dair detaylar!



EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı almak için başvuruda bulunan ve sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemlerini yapabilirler.

Evde bakım maaşı bakiye takibi SMS yolu ile de öğrenilebilir. Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne "BAKIYE" yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Mesaj gönderilmesi kaydıyla 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından alınır.

EVDE BAKIM MAAŞINI KİMLER ALABİLİR?

Evde bakım maaşı alabilmek için ağır engelli raporu olan, hastalığından dolayı tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merpen inip çıkma gibi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan tüm vatandaşlar için başvurulabilir ve alınabilir.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATIRILACAK? ARALIK AYI EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR YATACAK?

Evde bakım maaşı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15’i ila 31’i arasında farklı zaman dilimlerinde farklı şehirler için ödeme yapılıyor. Buna göre, aralık ayı ödemelerinin de 15 Aralık'ta yatacağı düşünülüyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR 2023?

Yaşlılık, evde bakım ve engelli maaşlarına yapılacak zam oranı, asgari ücret zammı ile birlikte netliğe kavuşacak. Temmuz ayında evde bakım maaşı 2706'dan 3340'a çıkarıldı.

EVDE BAKIM PARASI ALMAK İÇİN YÜZDE KAÇ RAPOR GEREKİR?

Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen yetkili hastanelerden alınacak engelli sağlık kurulu raporunda engel oranı en az yüzde 50 ve “Ağır engelli” İbaresi olan yerin "evet" olarak işaretlenmiş olması gerekir.

TÜM EMEKLİLERE ŞARTSIZ 2.200 TL EK ÖDEME YAPILIYOR!

Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde emeklilere bayram ikramiyesi adı ile ödemeler yapılırken, Bu yılla beraber her bayram öncesi 1.100 TL verilerek yani toplamda SSK, Emekli Sandığı ve Bağkur emeklilerine yapılmak üzere ödemeler hesaplara geçecek.

İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman? İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir?

Oturduğunuz yerden maaş sahibi olun! SGK’dan 3 maaş bağlanma hakkı! İşte detaylar!

Bakan Kurum poşet fiyatlarını açıkladı! Poşet fiyatlarına zam mı gelecek? İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön