19 / 04 / 2024

Evde bakım maaşında Eylül şoku! Evde bakım parası yatan iller belli oldu mu? 

Evde bakım maaşında Eylül şoku! Evde bakım parası yatan iller belli oldu mu? 

'Evde bakım parası yattı mı?, Evde bakım maaşı kaç lira?, Evde bakım parası eren yatacak mı? gibi soruların yanıtları sık sık araştırılıyor. Peki evde bakım maaşı yattı mı 16 Eylül 2022? Evde bakım parası Eylül ödemeleri yapıldı mı? İşte evde bakım parası ile ilgili son dakika gelişmeleri...



Eylül ayı evde bakım parası ödemeleriyle ilgili sorulamalar hızlandı. Ancak henüz evde bakım parası yatırılan iller belli olmadı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla ödenen Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladıklarını dün açıkladı. Yanık, konuyla ilgili açıklamasında, bu ay toplam 1 milyar 849 milyon TL 'Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladıklarına dikkat çekti. 

Evde bakım maaşında Eylül şoku! Evde bakım parası yatan iller belli oldu mu?  

Şehir şehir yapılan evde bakım maaşı ödemeleri, dün itibariyle başladı. Evde bakım maaşı alabilmek için aşağıdaki 3 şarta sahip olunması gerekiyor:

1) Gelir kriterlerinin uygun olması,

2) Bakıma muhtaçlık kriteri,

3) Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.

Evde bakım maaşında Eylül şoku! Evde bakım parası yatan iller belli oldu mu? 

SMS İLE EVDE BAKIM AYLIĞI SORGULAMA 2022

Evde bakım aylığı alan vatandaşlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini kullanabiliyor. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS göndererek bakiyelerini takip edebiliyor. 

  Ekonomik krizle boğuşan emekliye 3 aylık maaşı kadar promosyon müjdesi!

Altın fiyatlarında büyük düşüş! Gram altın, çeyrek altın bugün kaç TL? Son dakika altın fiyatları 16 Eylül 2022...

Ucuz konutun % 40’ı devletten geldi! İşte cebinizde kalacak para miktarı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön