29 / 03 / 2024

Evde bakım parası yatan iller açıklandı mı? Evde bakım maaşı yattı mı 26 Eylül 2022?

Evde bakım parası yatan iller açıklandı mı? Evde bakım maaşı yattı mı 26 Eylül 2022?

Evde bakım maaşı yatan ve yatmayan iller sorgulaması sık sık yapılıyor. Peki evde bakım parası yattı mı 26 Eylül 2022? Evde bakım parası kaç TL oldu? İşte evde bakım maaşı yatan iller listesi 26 Eylül...



EVDE BAKIM PARASI YATAN İLLER AÇIKLANDI MI 26 EYLÜL 2022?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evde bakım parası ödemelerii il il yapılıyor. Bu ayki ödemeler 15 Eylül tarihinde başladı. 

Sabah'ta yer alan habere göre; evde bakım parası yatan iller listesine e-Devlet sistemi ve SMS aracılığıyla erişilebiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak için sunulan evde bakım maaşı ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını açıklamıştı.

Evde bakım parası yatan iller açıklandı mı? Evde bakım maaşı yattı mı 26 Eylül 2022?

Evde bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını SMS veya e-Devlet sistemi aracılığıyla birkaç adımda sorgulayabiliyorsunuz. e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım parasına bakılabiliyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama yapabiliyor. T.C. kimlik numaranız ile birlikte e-Devlet şifrenizi kullanıp giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" kısmını arattıktan sonra açılan sayfada maaş ödemenizi sorgulayabilirsiniz.

Bunun yanı sıra SMS ile de sorgulama yapılabiliyor.  Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne 'BAKIYE' yazıp, 4747'e SMS yolladıklarında sorgulama yapabiliyor. 

Evde bakım parası yatan iller açıklandı mı? Evde bakım maaşı yattı mı 26 Eylül 2022?

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURU 2022

Vatandaşlar evde bakım parasına nasıl başvuru yapıldığını da merak ediyor. Evde bakım maaşı alabilmek için; "Gelir kriterlerinin uygun olmak, Bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun olmak, Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporunun olması" olmak üzere 3 şartın karşılanıyor olması gerekli. 

Evde bakım parası; hane halkının tüm geliri toplandıktan sonra, engelli kişi de dahil olmak üzere, hane halkı sayısına bölünerek hesaplanıyor. Evde bakım maaşı almak için engelli kişinin ikametgahının olduğu bölgedeki Aile ve Sosyal Politikalar İl ya da var ise ‘İlçe Müdürlüklerine’ başvuru yapılması gerekiyor. 

Evde bakım parası yatan iller açıklandı mı? Evde bakım maaşı yattı mı 26 Eylül 2022?

EVDE BAKIM MAAŞI KAÇ TL EYLÜL 2022? 

Evde bakım parasına da Temmuz ayıyla beraber zam geldi. Evde bakım parasının kaç lira olduğu en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Evde bakım parası Temmuz 2022 zammıyla birlikte 2 bin 706 Türk Lirası'ndan 3 bin 336 Türk Lirası'na yükseldi. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteğinde müjde! Maaşlar kaç TL oldu? Yeni maaşınıza hemen bakın! 

Emeklilerin 1 Ocak 2023 zamları peş peşe hesaplandı! Duyan emekli inanamadı! Hemen bakın!

Emekliler dikkat geri ödemesiz 10 bin TL almak için son fırsat! TEB, Yapı Kredi, Ziraat, Akbank, İŞ Bankası...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön