18 / 04 / 2024

Evde bakım parası yatan iller listesi belli oldu! 2.706 TL'lik evde bakım maaşı hangi illerde ödendi?

Evde bakım parası yatan iller listesi belli oldu! 2.706 TL'lik evde bakım maaşı hangi illerde ödendi?

Evde bakım yardımı alan ihtiyaç sahibi aileler için ödemeler yapılmaya başlandı. Her ay belirli dönemlerde şehir şehir evde bakıma muhtaç engelli ve yaşlıların bakımı için verilen evde bakım parası bu ayda ödenmeye devam ediliyor. Peki 2.706 TL'lik evde bakım maaşı hangi illerde ödendi?



EVDE BAKIM MAAŞI 2022 YILI İTİBARİYLE NE KADAR OLDU?

Geçtiğimiz yıl evde bakım maaşı 1798 TL olarak belirlenmişti. Evde bakım maaşına yapılan zam oranı 2022 yılı ücretleri asgari ücretin açıklanmasıyla birlikte belirlenmişti. Buna göre 2022 yılı itibariyle evde bakım maaşı için uygulanan maaş tutarı 2.706 TL olarak açıklanmıştır.

Evde bakım parası yatan iller listesi belli oldu! 2.706 TL lik evde bakım maaşı hangi illerde ödendi?

EVDE BAKIM PARASI ÖDEME SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Evde bakım parası ödemesi alan vatandaşlar ödemelerini E Devlet sistemi üzerinden sorgulayarak öğrenebilirler. Bu sorgulama için kurumun resmi internet adresi www.turkiye.gov.tr üzerinden TC kimlik numaranız ile E Devlet şifreniz ile giriş yapmanız gerekmektedir. Açılan sayfa üzerinden arama boşluğuna "engelli evde bakım ödeme bilgileri sorgulama" yazarak ödemelerin yapılıp yapılmadığını öğrenebilirsiniz.

Aynı zamanda telefon SMS uygulaması üzerinden evde bakım parası sorgulama işlemleri için "BAKİYE" yazıp 4747'ye mesaj göndermeniz durumunda hesabınızda paranın olup olmadığını öğrenebilirsiniz.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön