24 / 04 / 2024

Evde bakım parası yatan iller listesi belli oldu! 2.706 TL'lik evde bakım maaşı hangi illerde ödendi?

Evde bakım parası yatan iller listesi belli oldu! 2.706 TL'lik evde bakım maaşı hangi illerde ödendi?

Evde bakım yardımı alan ihtiyaç sahibi aileler için ödemeler yapılmaya başlandı. Her ay belirli dönemlerde şehir şehir evde bakıma muhtaç engelli ve yaşlıların bakımı için verilen evde bakım parası bu ayda ödenmeye devam ediliyor. Peki 2.706 TL'lik evde bakım maaşı hangi illerde ödendi?



Evde bakım parası Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca bu yıl 2.706 TL olarak ödenmektedir. Engelli ile yaşlılara yönelik sosyal destek ve yardımlar kapsamında verilen evde bakım yardımı parası için gözler ödeme tarihlerine çevrildi. Belirli şartları taşıyan vatandaşlar için her ay ödemesi yapılan evde bakım parası yatan iller listesi belli oldu. Peki hangi illerde bu ödemeler gerçekleşti?

Evde bakım parası, bakıma muhtaç olan engelli ile yaşlıların ailelerinden ayrılmaması ve vatandaşların hayat kalitesinin yükseltilmesi amacıyla ödenmektedir. 2005 yılı itibariyle başlatılan evde bakım parası ödemeleri her yıl başvuru yapan  ihtiyaç sahibi ailelere verilmektedir. Evde bakım parası almaya hak kazananlar, engelliliği tespit edilip aynı zamanda hanede kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarına göre başvuru yapan adaylar tarafından seçilmektedir.

Evde bakım parası yatan iller listesi belli oldu! 2.706 TL lik evde bakım maaşı hangi illerde ödendi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön