28 / 03 / 2024

Evi, iş yeri kirada olanlar dikkat! Geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa hemen bunu yapın! Gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Evi, iş yeri kirada olanlar dikkat! Geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa hemen bunu yapın! Gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Milyonlarca ev ve iş yeri sahibi, Mart ayının gelmesiyle beraber kira gelir vergisinin nasıl hesaplanacağını araştırıyor. Peki kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir? 



Kira geliri elde eden gayrimenkul sahiplerinin her yılın Mart ayında, Maliye Bakanlığı'na beyanname vermesi gerekiyor. Kira gelir vergisi kapsamında, milyonlarca mükellef, 1 Ocak-31 Aralık dönemine ait beyana tabi gayrimenkul sermaye iradı gelirleri için Mart'ın 1'inci gününden 31 Mart son günün akşamına kadar beyanname verme imkanına sahip. 

Mülk sahipleri; kira geliri vergisi ödemelerini, Mart ve Temmuz aylarında iki taksit şeklinde ödeyebiliyor. 

Evi, iş yeri kirada olanlar dikkat! Geliriniz 9 bin 500 TL yi aşıyorsa hemen bunu yapın! Gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Beyana tabi kira gelirleri 70 bin  liraya geçmiş olan vatandaşlar için elde edilen iş yeri kira geliri beyanname verme sınırı 70 bin lira olarak belirlendi. 

Kira gelir beyannamesi, ikametgah adresinde bulunan vergi dairelerine verilebilirken, online olarak da verilebiliyor. 

Bu kapsamda, e- Devlet sistemi aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sayfası üzerinden “Hazır Beyan Sitemi” bağlantısı ile beyanname doldurma imkanı sunuluyor. 

1 Ocak- 31 Aralık 2022 dönemine ait olan beyanlar için tarih 1- 31 Mart 2023 şeklinde açıklandı. 31 Mart tarihine kadar kira geliri elde edenlerin beyannamesini vermesi gerekiyor.

Çocuk destek bileşenine Mart zammı yapıldı mı? Başvuran PTT'den hemen alabiliyor! Anne babalar şimdi bakın!

Altın fiyatları zirveye tırmandı! Gram altın, çeyrek altın, tam altın ne kadar oldu? 21 Mart 2023 altın fiyatları

Konut sitesi aidatları cep yakıyor! Zam oranı yüzde 100’ü aştı!


Geri Dön