20 / 04 / 2024

Evini dönüştürene sözleşmeyi feshetme hakkı!

Evini dönüştürene sözleşmeyi feshetme hakkı!

Bina tamamlama sigortası son şeklini aldı ve tüketicilerin hakları güvence altına alındı Buna göre, evi dönüşüme girene sözleşmeyi feshetme hakkı verilecek.



Yürürlüğe alınan ürün güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu ile ürünlerin piyasadaki değerini yükseltmek için çok önemli yenilikler getirildi. Buna göre; izlenebilirlik ile imalattan satıcıya kadar tüm aktörlere bir ürünü kimden aldığını ve kime sattığını beyan etme zorunluluğu bulunuyor. 

Evini dönüştürene sözleşmeyi feshetme hakkı!

TEMİNAT YOKSA RUHSAT DA YOK

Hürriyet'ten Neşet Gündüz'ün haberine göre; inşaat sektörünü canlandıran kentsel dönüşüm uygulamalarında kat maliklerinin en büyük endişelerinden biri de binalarının yeniden inşası için anlaştıkları müteahhidin taahhüt ettiği inşaatı yapabilecek ekonomik gücünün olup olmadığıdır.

Evini dönüştürene sözleşmeyi feshetme hakkı!

Tüketici yasasında 2013 yılında çıkan bina tamamlama sigortası son şeklini alarak inşaat firmalarına kentsel dönüşümlerde teminat mektubu şartı getirildi ve tüketicilerin hakları güvence altına alındı. Kentsel dönüşüm sürecinin sağlıklı olarak devam etmesi, evi dönüşüme giren vatandaşın mağdur olmaması için yönetmelik değişti. Artık inşaata 1 yıl başlanmaması ya da inşaatın 6 ay durması durumunda vatandaş müteahhitle olan sözleşmeyi tek taraflı feshedecek. Müteahhitler yüzde 10 teminat vermeden de ruhsat alamayacak.

Bina tamamlama sigortası ile tüketici mağdur olmayacak!


Geri Dön