23 / 04 / 2024

Evini satacaklar dikkat! Yeni dolandırıcılık yöntemi şok etti!

Evini satacaklar dikkat! Yeni dolandırıcılık yöntemi şok etti!

Satılık konut fiyatlarının tavan yapmasıyla beraber dolandırıcılar da yeni taktikler üretiyor. Konutunu en yüksek tutardan satmak isteyen mülk sahiplerine yabancı zengin müşteri imajıyla alıcı getiriliyor ve ev sahibinin gözü boyanarak parası çalınıyor...



Son günlerde yaygınlaşan yeni dolandırıcılık yönteminde, mülk sahibi, genellikle Iraklı zengin iş adamı şeklinde tanıtılan alıcıyla lüks otellerde bir araya getiriliyor. Alıcı ve satıcı 2-3 gün süreyle  Iraklı iş adamının finansmanı kullanılarak ultra lüks bir vakit geçiriyor. Korumalar, kiralık yatlar, hatta bu süreçte Irak gazetelerindeki sahte kupürlerle satıcının gözünde alıcının güveni sağlanıyor. 

Evini satacaklar dikkat! Yeni dolandırıcılık yöntemi şok etti!

DOLANDIRICILIK NASIL İŞLİYOR?

Konut sahibine normal değeri 5 milyon TL olan ev için bazen 2 bazen 3 katına kadar teklifler sunuluyor. Bu fiyatların alıcı için çerez fiyatı olduğuna inanan mülk sahibi de satış sürecinin bir an önce başlaması içn hevesleniyor ve bürokratik işlemlere start veriliyor. 

Fakat tam transfer anında alıcının hesabının bürokratik bir sebeple bloke edildiği ve satış işlemine ait transferin gerçekleşmesi için Irak Maliye Bakanlığı'na ait hesaba konut sahibi tarafından resmi komisyon adına 70 bin dolar tutarında vergi ödemesinin gerekli olduğu ifade ediliyor. 

Evini satacaklar dikkat! Yeni dolandırıcılık yöntemi şok etti!

Sabah'tan Metin Can'ın haberine göre; bu ödeme gerçekleşir gerçekleşmez parasını alacağına inanan mülk sahibi, bu parayı aracılara veriyor ya da kendi gönderiyor. Bu iki tarafın görüştüğü son an oluyor ve parayı alan dolandırıcılar kayıplara karışıyor. 

Emniyet birimlerine yapılan başvurulara göre, son aylarda 30 civarında vatandaş bu ve benzeri yöntemlerle parasını yeni nesil sahtekarlara kaptırdı. 

Benzin, motorin ve LPG'de indirim var mı? Litre fiyatları kaç TL? Opet, Petrol Ofisi, BP ve Total 20 Nisan fiyat listesi

Altın fiyatları düştü! Gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç lira? 20 Nisan 2022 son dakika altın fiyatları..

A101 aktüel kataloğu yayımlandı! İşte 21, 22, 23, 24 Nisan 2022 A101 aktüel ürünler kataloğu ve fiyat listesi...


Geri Dön