29 / 03 / 2024

Evrim Kırmızıtaş Başaran: Yalı daireleri üçte biri fiyatına satılıyor!

Evrim Kırmızıtaş Başaran: Yalı daireleri üçte biri fiyatına satılıyor!

Remax Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, yabancıların ilgisiyle yalı daireleri ve köşk satışlarında artış olduğunu söyledi. Başaran, özellikle yalı dairelerinin fiyatlarının yatırım için çok cazip olduğunu açıkladı. 



Gayrimenkul sektöründe son aylarda yaşanan durgunluk konut yatırımı için fırsatlar yaratıyor. Fiyat artışlarındaki yavaşlama ve indirimler dikkat çekiyor. Ancak, konut stoklarının yaklaşık 1.5 milyon adet civarında olmasıyla stokların 3 yıl gibi bir sürede biteceğinden şüpheleniliyor.

Cazip fiyatlar

KDV ve tapu harcı teşviklerinin etkisiyle konut almanın en uygun zamanı olduğunu vurgulayan Remax Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, fiyatlarda daha fazla düşüş beklemediğini açıkladı. Yabancıların ilgisiyle yalı daireleri ve köşk satışlarında artış olduğunu söyleyen Başaran, özellikle yalı dairelerinin fiyatlarının yatırım için çok cazip olduğunu belirtti.

Üçte bir fiyatına

Başaran, yalı dairelerinin üçte bir fiyatına satılığa çıkarıldığını ifade etti. Bunlardan bir tanesinin Sarıyer'de bulunduğunu dile getiren Başaran, özel rıhtımlı bu dairenin 6 milyon 750 bin TL yani 1 milyon dolar civarına satışa çıkarıldığını duyurdu. Boğaz’da özelliklerine göre yalı dairelerinin fiyatı 45 milyon TL'ye kadar çıkabiliyor.

Yabancılar Boğaz'dan yazlık alıyor!

Boğaz'daki 100 yalıyı kimler aldı?

Yabancılar Boğaz'dan yazlık alıyor!


Geri Dön