26 / 04 / 2024

Eximbank'ın Senegal'deki Dakar Arena projesi açıldı!

Eximbank'ın Senegal'deki Dakar Arena projesi açıldı!

Senegal’de Summa Turizm tarafından hayata geçirilen ve Eximbank'ın finanse ettiği Dakar Arena projesi açıldı. Dakar Arena'nın içerisinde Cicad İş Oteli, Cicad Sergi Sarayı ve Diamniadio Çok Amaçlı Spor Salonu projeleri bulunuyor.



Senegal’de Summa Turizm Yatırımcılığı A.Ş. tarafından hayata geçirilen ve Türk Eximbank tarafından finanse edilen Dakar Arena törenle açıldı. Cicad İş Oteli, Cicad Sergi Sarayı ve Diamniadio Çok Amaçlı Spor Salonu Projesi kapsamında yapılan proje Senegal’deki sportif ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım açılış törenine katıldı. Törende konuşan Genel Müdür Yıldırım, Türk firmasınca inşa edilen ve Türk Eximbank tarafından finanse edilen spor salonunun sadece Senegal’de değil Afrika’nın tamamında ses getiren örnek bir proje olduğunu, ülkenin ve bölgenin kültürel ve sportif faaliyetlerin gelişimine önemli katkıda bulunacağını belirtti.


Geri Dön