26 / 04 / 2024

EYT bekleyenlerin kabusu olan o konu da çözüldü! İşte milyonları sevindirecek o düzenleme…

EYT bekleyenlerin kabusu olan o konu da çözüldü! İşte milyonları sevindirecek o düzenleme…

Son dakika haberi: EYT düzenlemesi için geri sayım sürerken, emeklilikte yaşa takılanları sevindiren kritik bir gelişme yaşandı. Gelen açıklama ile EYT bekleyen vatandaşların işten olma korkusu da ortadan kalkmış oldu.



İŞVERENİ DE EMEKLİ OLANI DA SEVİNDİRECEK

Mevcut durumda işveren, emekli olanı çalıştırmaya devam ederse, normal çalışandan daha fazla pirim ödemek zorunda. İşte bu durum EYT bekleyenlerde işlerinden olma korkusunu ortaya çıkarmıştı. İşverenin talebi de emekli çalışanlarının maliyetinin düşürülmesi yönündeydi.

5 PUANLIK PİRİM FARKI KALDIRILIYOR

Emekli çalışanların, aktif çalışanlara göre primleri 5 puan yükseliyor. EYT ile birlikte yaklaşık 1.5 milyon kişi emeklilik hakkı kazanacak.

İŞVEREN 450 LİRA İLE 3 BİN 400 LİRA ARASINDA DEĞİŞEN MALİYETTEN DE KURTULACAK

EYT’de beklenen yasa çıktıktan sonra emekli olup işine devam etmek isteyenlerin işverene maliyeti 450 lira ile 3 bin 400 lira arasında değişiyor.

Bakan Bilgin, emekli çalışanlarla aktif çalışanlar arasındaki prim farkının kaldırılacağını ve durumun aynı seviyeye getirileceğini duyurdu.

HAK-İŞ, EYT İLE İLGİLİ TALEBİNİ AÇIKLADI

Bakan Bilgin’den gelen açıklama milyonlarca vatandaşı sevindirirken HAK-İŞ, EYT ile ilgili talebini de açıkladı.

HAK-İŞ Başkan Yardımcısı Hüseyin Öz, Show Haber'e yaptığı açıklamada "1999 yılında işe başlamış olanların tamamının söz konusu EYT düzenlemesi kapsamına alınmasını arzu ediyoruz." diye konuştu.

SON DAKİKA! Araç sahipleri dikkat! Fiyatı yeniden değişiyor! Depoyu doldurmadan hemen bakın!

Yüz binlerce kişinin gözü kulağı yarın gelecek haberde! Kritik toplantıda masadaki konu hayat değiştirecek

Gram altınınız varsa bozdurmadan hemen bakın! Bu rakamı görecek


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön