25 / 04 / 2024

EYT'de son dakika gelişmesi! Eşitlik ilkesine aykırılık gerekçesi ile yeni düzenleme talep edildi! 

EYT'de son dakika gelişmesi! Eşitlik ilkesine aykırılık gerekçesi ile yeni düzenleme talep edildi! 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) alakalı düzenlemeden, esnaf ve sanatkar ile "staj mağdurlarının" yararlanması gerektiğini söyledi.



Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, esnaf ve sanatkarların düzenlemeden yararlanamamasının hüznünü duyduğunu söyledi.

Prim gün sayısının eşitlenerek norm birliği sağlanmasını talep eden Palandöken, “Esnaf 9 bin prim gününde emekli olurken SSK'lının 7 bin 200 günde emekli olması Anayasa'nın eşitlik ilkesine terstir. Mağduriyetin bertaraf edilmedi için esnafımız da SSK'lılar gibi 7 bin 200 prim günü ile emekli hakkını elde etmeli” dedi.

EYT de son dakika gelişmesi! Eşitlik ilkesine aykırılık gerekçesi ile yeni düzenleme talep edildi! 

MAĞDURİYETLERİ ARTIRDI

Palandöken, “EYT düzenlemesi esnafımızın bu sorununu bertaraf edilmediği gibi eskiye dönük borçlanma hakkı elde edemiyorlar  mağduriyetleri yükseltti. Oysa esnafa sunulacak geriye yönelik borçlanma hakkı ile devlete önemli bir gelir sağlanır. En kısa zamanda EYT düzenlemesine ilave bir madde eklenerek esnaf ve sanatkarımız ile staj mağdurlarının da EYT'den yararlanmasının  önü açılmalı” ifadelerini kullandı.


Geri Dön