26 / 04 / 2024

EYT'de son dakika haberi! 4 madde netleşti! Sözleşmeliler için kadro meselesinde son noktaya gelindi

EYT'de son dakika haberi! 4 madde netleşti! Sözleşmeliler için kadro meselesinde son noktaya gelindi

3600 ek gösterge çalışması sonrasında sözleşmeli memura yeni haklar ve emeklilikte yaşa takılanlar için EYT yasasında son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Sözleşmeliler için 4 madde netleşti. İşte ayrıntılar...



EYT İÇİN ÇALIŞMALAR HIZLANIYOR

EYT ile ilgili konular gğndemde yer almaya devam ediyor. 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olarak çalışmaya başlayanlar ve yılını ve pirim gün sayısını doldurmuş ancak yaş şartına takılarak emekli olamayanlar için bir çalışma grubu oluşturuldu. 

Bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklama yaparak yıl sonuna kadar çalışmaların tamamlanacağını söyledi.

KADIN VE ERKEKLERDE SİGORTALI OLMA ŞARTI

8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olan vatandaşlar için erkekler için 25, kadınlar için ise 20 yıllık sigortalı olma şartı bulunuyor.

 EYT de son dakika haberi! 4 madde netleşti! Sözleşmeliler için kadro meselesinde son noktaya gelindi

YAŞ ŞARTI GİRİŞ TARİHİNE GÖRE DEĞİŞKENLİK GÖSTERİYOR

5000 ile 5975 gün arasında değişen prim şartı yer alıyor. Yaş şartı ise kademeli olarak işe giriş tarihine göre değişmektedir.

YIL VE PRİM ŞARTINA YAŞ ŞARTI DA EKLENDİ

8 Eylül 1999 tarihinde çıkartılan yasa ile yıl ve prim şartının yanına yaş şartı da eklenmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön