24 / 04 / 2024

EYT'liler dikkat! 140 bin liranız yanabilir

EYT'liler dikkat! 140 bin liranız yanabilir

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası ile emekli olup işinden ayrılacaklara kıdem tazminatı hakkı doğuyor. Hak sahiplerini en düşüğü 6 bin 471, en yükseği 140 bin lira olan kıdem  tazminatından olmaması için yeni detay öğrenildi.



EYT için çalışmalarda sona yaklaşılırken, tek formüllü düzenleme için milyonların gözü Aralık ayında gelecek açıklamalara döndü. İlk etapta 1,5 milyon kişinin emekli edileceği ifade edilirken, emekli olup işten ayrılan çalışanlar kıdem tazminatı kazanabilecek. Peki kıdem tazminatı almak için nelere dikkat etmek lazım? EYT’lilere 2023’te ne kadar tazminat verilecek? İşte haberin ayrıntıları…

Ocak 2023 ile yasalaşması beklenen EYT düzenlemesinde çalışmalarda sona viraja girilirken, Aralık ayında Meclis gündemine taşınması bekleniyor. Toplam EYT’li sayısının 4,5 milyon civarında olduğu tahmin edilirken, EYT düzenlemesi sonrasında ilk etapta yaklaşık 1,5 milyon çalışanın emekli olabileceği öngörülüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön