19 / 04 / 2024

EYT’liler için 1 gün çok şey değiştirecek! 1260 gün yeterli oluyor!

EYT’liler için 1 gün çok şey değiştirecek! 1260 gün yeterli oluyor!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası meclise gelmeden önce SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı 4A, 4B ve 4C kapsamında çalışanları ilgilendiren çok önemli bir detay ortaya çıktı. 1260 prim günü yeterli olacak.



EYT yasası yürürlüğe girmeden önce 4A SGK, 4B Bağ-kur, 4C Emekli Sandığı statüsünde çalışanlar, prim gün sayısı hesaplamalarına başladı. EYT düzenlemesinin Meclis’e gelmesi için geri sayım başlamışken milyonlarca kişinin merak ettiği konularda detaylar netleşmeye başladı. Bunlardan biri de farklı statülerde çalışıp da gün hesabı yapan kişilerle ilgili. Bu noktada sigortalı olunan son 1260 gün önemli oluyor. İşte EYT öncesi bilmeniz gereken bütün detaylar…

EMEKLİLİK KARARINI SON 1260 PRİM GÜNÜ BELİRLEYECEK

EYT düzenlemesinin Aralık ayında Meclis’e gelmesi bekleniyor. Düzenlemenin AK Parti ve MHP milletvekili sayısının yasa onay sayısı olan 300'ün üzerinde olması göz önünde bulundurulduğunda Meclis’ten geçmesi kesin gibi.  Bu sürecin ardından EYT’nin 15 Ocak 2023 yılında yürürlüğe girmesi, emekli olanların ilk maaşlarının ise Şubat itibarıyla ödenmeye başlaması bekleniyor.  Ancak SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı çerçevesinde EYT bekleyen milyonların hangi statüden emekli olacaklarına son 1260 prim gün sayısına göre karar verilecek.

2.520 PRİM GÜNÜ DİKKATE ALINACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT’de 5000 prim günü şartının devam edeceğini açıklamıştı. Ancak farklı statülerde çalışma prim gün sayıları olanlar ne yapacaklarını merak ediyor. İşte bu noktada son 2.520 gün esas alınıyor.


Geri Dön