19 / 05 / 2024

EYT’lilere Ocak 2023 müjdesi: İlk maaşın ödeneceği tarih belli oldu

EYT’lilere Ocak 2023 müjdesi: İlk maaşın ödeneceği tarih belli oldu

Milyonlarca kişinin heyecanla beklediği emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemede aralık ayında yasal sürecin tamamlanmasıyla birlikte 15 Ocak 2023 tarihinde uygulama aşamasına geçilecek. Başvurularda maaş hesaplamaları da 1 Şubat’tan itibaren yapılacak. EYT'lilerin maaşı hesaplanırken,



Yıllardır çok tartışılan ve nihayet çözüme kavuşturulmasına karar verilen emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemede sona yaklaşıldı. AK Parti hükümeti bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından Meclis’e yeni bir torba yasa getirecek. Meclis’e sunulacak torba yasa teklifinin içeriğinde EYT düzenlemesi de olacak. Meclis’te önce komisyonlarda görüşülecek olan EYT tasarısı Meclis Genel Kurulu’na getirilerek oylanacak. Bu aşamada verilecek önergelerle tasarıda değişiklik yapılması veya kapsamının genişlemesi mümkün olabilecek. Aralık ayında yasal sürecin tamamlanması ile  birlikte 15 Ocak 2023 tarihi itibarıyla da uygulamanın başlayacağı tahmin ediliyor.

EYT DÜZENLEMESİNDEN SONRA İLK MAAŞ ŞUBAT AYINDA

EYT düzenlemesinin ocak ayında başlamasının ardından başvuru süreci işleyecek. Ocak ayının sonuna kadar yapılacak başvurularda maaş hesaplamaları da 1 Şubat’tan itibaren yapılacak.

Öte yandan ocak ayında başvuru yapan EYT’lilerin maaş hesabında ocak ayında yapılacak emekli maaş zammı da etkili olacak. Ocak ayında 6 aylık enflasyon ve üzerinde bir refah artışı yapılması bekleniyor. Ayrıca emeklilerin taban maaşının da artması bekleniyor. Böylece EYT’liler hem daha yüksek maaş alırken hem de taban maaş artışını da ücretlerinde görmüş olacak.

 


Geri Dön