27 / 04 / 2024

EYT’yi kıl payı kaçıranlara müjde! 2000 yılı sonrasına erken emeklilik gelebilir!

EYT’yi kıl payı kaçıranlara müjde! 2000 yılı sonrasına erken emeklilik gelebilir!

Eylül 1999 öncesi işe girenlerin emekli olmasını sağlayan EYT son şeklini alırken, emeklilik hayali bu düzenlemede suya düşenler için yeni bir düzenlemenin gelebileceği belirtiliyor. Peki bu düzenlemeden kimler yararlanabilecek? Erken emeklilik düzenlemesi kimleri kapsayacak? İşte ayrıntılar…



EYT milyonların emekliliğe kavuşma anahtarı olurken, bir o kadar kişi de düzenlemeden yararlanamadığı için hayal kırıklığı yaşıyor. Gelen bir son dakika haberi ise bu kesimleri oldukça sevindirecek.

EYT düzenlemesi 1999 öncesini kapsarken,  bu yeni düzenlemenin 2000 sonrası işe girişi olanları kapsayacağı öğrenildi.

Meclis Başkanlığına gelen EYT düzenlemesinin son çalışmaları yapılarak Şubat başında yasalaşması bekleniyor.  EYT’den emekli olamayanlar için ise yeni düzenlemenin yolda olduğuna dair haberler geliyor.

EMEKLİLİĞİ 2 YIL ÖNE ÇEKECEK

Yeni düzenlemenin 2000 ve 2008   yılları arasını kapsayacağı ve  bu tarihlerde ilk sigorta başlangıcı olanların emeklilik tarihinin de  öne  çekileceği belirtiliyor.

EYT’yi kıl payı kaçıranlara müjde! 2000 yılı sonrasına erken emeklilik gelebilir!

Türkiye'de şu an erken emekli olma imkanı tanınan 45 farklı meslek gurubu mevcut. Söz konusu meslekler yasaya göre “yıpranma hakkı” olarak geçen nedenlerle,  diğer çalışanlardan daha önce emekli olabiliyor.  Zor ve yorucu meslekleri kapsayan bu 45 mesleği yapanlara, belirtilen nedenle erken emekli olabilme imkanı sağlanıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön