19 / 04 / 2024

Eyüp Akbal: 2016'da konut satışları ivme kazanacak!

Eyüp Akbal: 2016'da konut satışları ivme kazanacak!

Yeni yıl ile birlikte konut satışlarının ivme kazanacağını vurgulayan Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal "Türkiye yabancı yatırımcılar için de çekim merkezi olmaya devam edecek"diye konuştu.



Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinin başında gelen gayrimenkul ve inşaat sektörünü değerlendiren Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, 1 Kasım seçimlerinin ardından sandıktan çıkan güven ve istikrar mesajı, beraberinde emlak sektöründe satışlara ivme kazandırdı" dedi. 2015 yılı tüm iniş çıkışlara rağmen, Türkiye ekonomisinde büyük bir payı olan gayrimenkul sektörünün son 2 aylık performansla yılı verimli şekilde kapattığını söyleyen Akbal "2016 yılının yükselen satışlarla birlikte her şeye rağmen iyi bir yıl olacak. Türkiye yabancı yatırımcılar için de çekim merkezi olmaya devam edecek" diye konuştu. 


Akbal yaz aylarında yaşanan olağan durgunluk, 7 Haziran ve 1 Kasım'da yapılan seçimlerin her sektörü bir miktar sekteye uğrattığını kaydeden Akbal "Gayrimenkul sektörü, özellikle Eylül ayında keskin bir düşüş yaşadı ancak yerli ve yabancı alımlarda yaşanan 'bekle-gör' sürecinin ardından yeniden yükselişe geçti. Fuzul Grup ve sektörün önde gelen diğer firmaları da bu süreçte ajandalarına uygun şekilde yol aldılar ve üretim odaklı çalışmalarına devam ederek yatırımlarında hız kesmediler. Piyasalarda sağlanan güven ve istikrar ortamı sayesinde 2015 yılı son iki ay ile bir önceki yıla oranla daha yüksek satış rakamlarıyla kapanış yapacak gibi görünüyor" dedi. 


YATIRIM YILIMIZ 

Fuzul Yapı olarak ev sahibi olmak isteyenleri düşünerek, fiyat artışına gitmediklerini ama konut üretmeye, yatırım yapmaya devam ettiklerini dile getiren Akbal "Olimpa Park Evlerini'ni teslim ettik, Vadiyaka Başakşehir projesini gerçekleştirdik. 2016 yılı bizim için yine yatırım yılı olacak. Başakşehir'de yeni aldığımız arazi için büyük bir yatırım gerçekleştireceğiz. Kentsel dönüşüm projelerine hız verilmesi, çalışan maaşlarının artması, büyük projelerin hız kesmeden devam etmesi 2016 yılında gayrimenkul sektörünün yüzünü güldürecek. İstanbul'da yüzde 2030, Türkiye genelinde ortalama yüzde 10 ila 15 arasında konut fıyatlarının artmasını öngörüyoruz" diye konuştu. 


Parlak bir yıl bekliyor 

Ülkemizde gayrimenkulün hala en önemli yatırım araçlarından biri olmaya devam ettiğinin altını çizen Akbal, 2016 yılında İstanbul'un en hızlı değer kazanan ve gelişen ilçelerinin Başakşehir, Esenyurt, Beylikdüzü, Pendik, Sancaktepeve Kartal olacağını söyledi. Akbal, "Seçimlerden sonra hükümetin 'ilk 100 gün'programında gayrimenkul sektörüne yönelik net adımlar atılacağını ifade ederek; 2016 yılında rekorlar kırılabileceğini ve bu yükselişin yabana yatırımcının da yüzünü güldüreceğini sözlerine ekledi. 


Star İnşaat Dekorasyon


Bu haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Dev projelerin güzergahında yer alan Başakşehir, yatırım çekmeye devam ediyor. Fuzul Grup, ihalesini yabancı bir konsorsiyumla 1.04 milyar liraya kazandığı Başakşehir'deki arazi üzerinde bin 500 konut ve ticari üniteden oluşan karma proje yapacak.


Türkiye'de bugüne kadar 4 bin konut ve 400 ticari ünite üreten Fuzul Grup, yeni konut ve ticari alan yatırımları için kolları sıvadı. Başakşehir'de, Aralık 2015'te 116 bin metrekarelik araziyi ihale ile yabancı bir konsorsiyumla 1 milyar 42 milyon lira bedelle kazandıklarını açıklayan Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, “2016'nın ilk yarısında bin 500 konut ve çok sayıda ticari ünetenin yer alacağı karma projemize başlayacağız” dedi.


5 YILDA 4 MİLYAR TL YATIRIM

Önümüzdeki 5 yılda ise 4 milyar liralık yapıtırm hedeflediklerini bildiren Akbal, Başakşehir'de proje üretimine de devam edeceklerini belirterek, “Hedefimiz 10 yıllık bir süreçte 1.5 yıllık periyodlarla yeni marka projelere imza atmak, bölgenin kalkınmasına katkı sağlamak” dedi.

 
MEGA PROJELERLE DEĞERİNİ KATLADI

Mega projelerin kesişme noktası olan Başakşehir değerinin hergeçen gün arttığını söyleyen Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, bölgenin markalı konut projelerinin yanı sıra Şehir Hastanesi, Kanal İstanbul, 3.Havalimanı, Kuzey Marmara otoyolu bağlantıları, Botanik Parkı, Başakşehir metro istasyonu gibi pek çok mega proje ile yatırım değerini her geçen gün artırdığını kaydetti. Toplantıda verilen bilgilere göre, 2008'de ilçe statüsü kazanan Başakşehir, 2015 yılı gayrimenkul sektör araştırmalarında İstanbul'un en çok değer kazanan ilk 3 ilçesi arasında yer alıyor.

Nüfusu 1 milyona ulaşır

2000'li yılların başından beri Başakşehir'de proje ürettiklerini hatırlatan Eyüp Akbal, şöyle devam etti: “Başakşehir'in ilk alışveriş merkezi olan Olimpa AVM dahil 400 adede yakın ticari üniteyi hayata geçirdik. 30 ay önce 10 bin TL olan Olimpa Park Cadde dükkanlarının bugünkü değeri yaklaşık 30 bin TL. Yani yüzde 200 oranında bir artış gösterdi. Başakşehir'in nüfusu 400 bin ve 750 bin olması planlanıyor. Benim ön görüm bu sayının 1 milyon kişiye ulaşacağı yönünde. Yakın gelecekte bölge, Anadolu'nun pek çok şehrinden daha yüksek bir popülasyona sahip olacak.”


Geri Dön