29 / 03 / 2024

Eyüp Alibeyköy'deki akaryakıt istasyonu için yeni imar plan!

Eyüp Alibeyköy'deki akaryakıt istasyonu için yeni imar plan!

İstanbul 4'üncü ve 10'uncu İdare Mahkemeleri 3 farklı iptal kararı alındı. Akaryakıt istasyonu için parsel bitişiğindeki yolu trafiğe kapatıldı.



Çevre ve Şehirilik Bakanlığı, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesi Alibeyköy Mahallesi'ndeki 'akaryakıt istasyonu' için yeni bir imar planı hazırladı. Bakanlık hazırladığı planla uzaklık şartını sağlamayan akaryakıt istasyonu için parsel bitişiğindeki yolu trafiğe kapattı. Böylece kamuya ait olan yol, parsele eklendi.

Çevre ve şehircilik Bakanlığı tarafından 8 Eylül 2015 tarihinde onaylanan imar planı değişikliğe dair açılan davalarda İstanbul 4'üncü ve 10'uncu İdare Mahkemeleri 3 farklı iptal kararı alındı. 

Önceki gün askıya çıkartılan plana ilişkin AKP'li Etüpsultan Belediye Başkanlığı'nın şartlı görüş sunması ise dikkat çekti Bir Gün'e konuşan inşaat mühendisi ve eski CHP'li İBB Meclis Üyesi İbrahim Doğan, 'Mahkeme kararları ve yasalar, rant uğruna yok sayıyorlar. Yolun plan değişikliği ile akaryakıt istasyonuna ilave edilmesi, kamu yararı taşımıyor. Bu yönünden bu ilave ilkelere aykırıdır' dedi.


Geri Dön